Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Alüminyum, Ahşap ve Kumandalı Perde Sistemlerine Dair Her şey

    Alüminyum, Ahşap ve Kumandalı Perde Sistemlerine Dair Her şey

    Alüminyum Jaluzi

    Alüminyum jaluzi perde 16-50 mm bant genişliği arasındadır. Toplama payının az olması nedeniyle tavan mesafesi az olan alanlarda sorunsuz bir kullanım sağlamaktadır. Üzerinde mevcut olan bantlar içeri giren ışığın istenilen düzeyde ayarlanması içindir. Bu sebeple bantlar hareket edebilir özelliktedir. Çubuk ve ip kontrolü olan sistemlerdir.

    İp mekanizması perdenin toplanmasını sağlar. Çubuk mekanizması ise gün ışığının daha kontrollü olmasını sağlar. . Bantlar çok ince ve bombeli yapıda olduklarından, jaluzi perde kapalı durumundayken tam örtücüdür. İki cam arasına uygulanabildiği gibi perde sistemli de uygulanabilmektedir. Motorlu ve uzaktan kumandalı olarak iki çeşit üretilebilmektedir.

    Alüminyum Jaluzi Ölçüsü Almak

    Tavana, duvara ya da direk doğrama üzerine monte edilebilmektedir. Pencere kenarlarından 5-10cm taşarak ölçü alınmaktadır. Kullanım problemi yaratmaması için tek parça perdenin 250cm den daha geniş olması tavsiye edilmemektedir. Duvardan takılacak durumlarda pencere kollarına çarpmaması amacıyla uzatma ayağı gereklidir. Doğramadan takılacak durumlarda her bölmenin ölçüsü ayrı alınır. Ölçü alırken kanatlardaki kollar dışarı kalacak biçimde ölçü alınır. Perde hareketli kanatlarla birlikte açılıp kapanır. Boyları da doğrama boyuna göre sınırlı kalmaktadır.

    Ahşap Jaluzi

    Bu ürünler hem işlevsel hem de dekoratif ürünlerdir. Tamamen doğal ağaçlardan üretilmektedirler. Bantları formsuz ve düz olduğundan dolayı üst üste tam örtüşmez, bu sebeple alüminyum jaluziler kadar örtücü değildirler. Mekanın büyüklüğüne göre 25- 50mm bant genişliğinde ahşap jaluziler tercih edilmektedir. Birçok mekanizmalı perdeye göre ağırdır. Büyük ölçülerde kullanım zorluğu çıkabilmektedir. Temizliği kuru bez veya elektrik süpürgesiyle tozu alınmak suretiyle gerçekleştirilebilmektedir.

    Ahşap Jaluzi Ölçüsü Almak

    Ahşap jaluzi perde cam ölçüsünden 5-10cm dışarıya çıkacak şekilde hesaplanmaktadır. Tavandan ise mermere kadar ölçü alımı tavsiye edilmektedir. Kenar kalınlığı bütün alanın durumuna göre fazla yükseklikte olduğu için, cam kenarları ile tavan mesafesi ölçülerinin iyi ayarlanması gerekir.

    Kumandalı Sistemler

    İsteğe bağlı olarak uzaktan kumanda aparatıyla 1-8 arası perde tek kumandadan organize edilebilmektedir. Kumanda sistemi; perdenin içine monte edilen bir motor, elektronik kontrol kartının bulunduğu dış modül ile kumanda cihazından oluşmaktadır. Motor, pil ya da elektrik enerjisiyle çalışmaktadır.