Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Balon Perde

    Balon perde modelleri son zamanlarda evlerde en çok tercih edilen ve kadınlar tarafından beğenilen perde modelleri arasında yer almaktadır. Balon perdeler, tüllerin arka kısımdan halkalı ekstrafor biçimde dikilmesinden meydana gelir. Bunun yanında üretiminde hafif yapıda olmaları için organze tül kullanılır. Perdenin balon şeklini alması ise ekstrafor dikiminden sonra gerçekleştirilmektedir.

    Mekanizmalı Balon Perdeler

    Mekanizmaya sahip olan perde modelleri arasında balon perdeler de yer alır. Korneşe bağlantılı olacak şekilde oluşturulan mekanizmalar, perdenin kolay bir şekilde açılıp kapanmasını sağlar. Bunun yanında mekanizmaya bağlı bir ip bulunur ve perde ip ile kontrol edilir. Balon perdeleri açıp kapamak için mekanizmaya direkt olarak bağlı olan ipler kullanılır. Bu yönüyle perdeye dokunmadan sadece ipler sayesinde açma – kapama yapmak mümkündür.

    balon perde modelleri

    Balon Perde Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Balon perdelerin evlerde dekorasyon açısından bir sıkıntı yaratmamaları ve pencerelere uygun bir şekilde seçilmeleri önemlidir. Bu nedenle evlerinde balon perde düşünenlerin öncelikle bazı hususları dikkate alarak bu seçimleri yapmaları gerekir. Balon perde seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir.

    • Balon perde seçiminde öncelikle pencere büyüklüğü önemli bir konudur. Küçük boyutlu pencereler için balon perde modelleri pek uygun değildir. Ayrıca küçük pencerelerde balın perde kullanılması ortamı boğar ve aynı zamanda sıkıcı bir görüntü ortaya çıkarır.
    • Balon perde seçiminde dikkat edilmesi gereken başka bir husus ortamla uyumudur. Bu nedenle perdenin dikiminde seçilecek tül, ortam ile uyum sağlamalı ve göze batan görüntüler oluşturmamalıdır.
    • Balon perdeleri tercih ederken elde yıkanmayacağını bilerek bu seçimi yapmak gerekir. Bu perde modelleri elde yıkanmaz ve sadece kuru temizleme yapılır.
    • Balon perdelerde tül seçimi hassas bir konudur. Bu nedenle genelde organze tül kullanılmasına rağmen bu işten anlayan kişilerden yardım almak uygun olacaktır.

    Balon Perdeler Kullanışlı Mıdır?

    Balon perdelerin hem olumlu hem de olumsuz yönleri olduğunu söylemek mümkündür. İlk olarak bu perdelerin buldukları mekanlara oldukça hoş ve ihtişamlı görüntüler kattığını söylemek gerek. Yine de bunun bir zevk meselesi olduğunu belirtmek isteriz. Ayrıca balon perdelerde mekanizma bulunur ve bu mekanizma bir avantaj olarak görülür. Perde mekanizma yardımı ile kolayca açılıp kapanabilir. Mekanizma sistemi sayesinde kolay açılıp kapanması en önemli avantajlarından biri olarak ön plana çıkar.

    Diğer yandan perdelerin olumsuz yönlerine baktığımızda ise temizliği zor olan perde modellerinden biridir. Kendi imkanlarınız ile yıkamanız perdenin kumaşına ve yapısına zarar verebilir. Bu nedenle sadece kuru temizleme yapılması gerekir.