Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Çekmeköy Zebra Perde Çalışması

    çekmeköy zebra perde resimleri

    Çekmeköyde yaptığmız zebra perde modeli ofis için kullandığız bir çok mekandan sadece biri olmuştur. Kullanılan alana genişlik ve güneşi kesmesi ile ofislerde daha çok kullanılan  modellerin başında gelmektedir. Çift yönlü kullanımından dolayı çok tercih edildiği için stor perdelerin bir alt grubudur. Stor perde mekanizmasına dayalı olarak üretilen bu perdeler bir boru üzerine kumaşın geçirilmesiyle oluşturulurlar. Yaylı bir sistem ile zincir yardımıyla Borunun üzerinde ruloya dönüşen kumaş katlanabilir, gergin bir özellik kazanmaktadır.

    Kullanımının pratik olmasından dolayı da en çok tercih edilen perde modelidir. Özellikle de çift yönlü kullanılması bayanları bu perdenin kullanımına davet etmektedir hem güneşlik hem de perde görevi görmektedir, çünkü güneşlik kısmı gündüz kullanımları için tasarlanmaktadır perde kısmı ise gece kullanımı için tasarlanmaktadır. İsmini perde ve güneşlik şeklinde çizgili olarak oluşturulmasından almaktadır.

    Perdelerin ev içerisinde dekorasyonu tamamlayıcı bir unsur olduğu düşünülürse bu perde modelinin daha çok ilgi görmesinin nedeni anlaşılacaktır. Günümüzde evler modern çizgilerle dayanıp döşenmekte, gerek perdelerde gerekse mobilyalarda son derece çağdaş rüzgârlar esmektedir. Ev içerisindeki bu modernliği ve spor ev havasını ise oluşturan mobilyaları tamamlayan perdeler olmaktadır.

    Ölçüsü duvardan tavana kadar alınabileceği gibi petek üstü şeklinde tasarlanabilmektedir. Çok zengin kumaş seçenekleri ile oluşturulmakta ve daha çok koton kumaşların kullanılması ile üretilmektedir. Desen olarak da zengin bir seçenek yelpazesine sahip olan bu perdeler gerek evlerde, gerek ofislerde, gerekse de iş yerlerinde modern çizgiyi yakalayan perdeler olmaktadır.

    Bayanların evde yaşadıkları en büyük problemlerden birisi perde takıp çıkarma problemidir. Zebra perde sayesinde bayanlar bu sorundan tamamen kurtulmaktadır. Çünkü takılıp çıkarılması son derece pratiktir hem güneşlik hem de perde görevini gördüğü için bir zincir yardımıyla açılıp kapanması da son derece pratiktir. Bu yüzden de ev hanımları pratiklerinden ötürü bu perdeleri çok tercih etmektedir. Perdenin uzunluğuna göre ya kornişi ya da tavana monte edilen aparatı ile takılıp çıkarması kolay olmaktadır.

    Aparat üzerine vidalanarak perde monte edilmektedir ve bu montajdan sonra sadece yıkanacağı zaman küçük bir hamle ile perdeyi bulunduğu yerden çıkarmak mümkün olmaktadır. Yıkanması da son derece kolay olan bu perdeler pek çok yıkama firması tarafından günübirlik yıkanıp teslim edilmektedir.