Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Daire Kartal Kumaş Dikey Perde Çalışması

    Daire Kartal Kumaş Dikey Perde Çalışması

    E-5 kartal Ankara istikametine yeni yapılan kartal perde projesi Çukurova inşaat tarafından yapılmış yaşam alanına armoni perde olarak kumaş dikey perde yapmış bulunmaktayız. Diğer dikey çeşitlerine göre daha şık turan bu model yapılan alana resimde görüldüğü gibi modern bir hava katmıştır.

    Perde, ev ve ofis ortamlarının dekorasyonlarında kullanılan önemli bir aksesuardır. Dekorasyon söz konusu olduğunda ilk akla gelen ürünlerden biri olan perde yaşam alanını renklendirmek için öncelikli tercih edilmektedir. Son yıllarda tercih edilen perde modellerinin arasında dikey perde modelleri de yer almaktadır. Dikey perdeler genellikle iş yeri ortamlarında kullanılmaktadır. Ancak dikey perdelerde son zamanlarda kumaş malzemenin kullanılması ile evlerde de kullanımı uygun olmaktadır.

    Genel Özellikleri ve Kullanım Alanları

    Kullanılan pencere ölçüsüne göre ayarlanan belli bir mekanizma üzerinde hareket edebilen perde türüdür. Pencere yüksekliğine göre ayarlanan kumaş parçalarının mekanizma üzerinde hareket edebilir özellikte yerleştirilmesi ile yerine monte edilir. Dikey perdelerde amaç güneş ışığını doğru şekilde yönlendirilmesinin sağlanmasıdır. Bu amaçla mekanizma üzerinde dikey kumaş parçalarını sağa sola hareket etmesini sağlayacak düzenek bulunmaktadır. Ayrıca kumaş dikey perde mekanizması tamamen toplanıp açılacak şekilde ayrı bir düzenek bulundurur. Böylece cam balkon mantığıyla kumaş parçalar üst üste gelecek şekilde bir araya gelir ve pencerenin tamamen açılması sağlanır.

    Bu tarz kullanılan perde modellerinde kullanılan malzeme sert PVC olmadığından kumaş parçalarının düzgün durması, kırışıklık olmaması ve rüzgardan havalanmaması için perdenin alt kısmında plastik bağlantı zincirleri kullanılır. Bu zincirler perdenin pencerenin açık kullanılması durumunda rüzgara karşı koruma sağlamış olacağı gibi aynı zamanda ağırlık özelliği nedeniyle kumaş parçalarının muntazam durmasını sağlar.

    Bu modeller genellikle ofis ortamında tercih edilmektedir. Dikey perdeler genel olarak sert PVC malzemeden üretildiği için soğuk yapısı nedeniyle ofis ortamlarına daha uygun olmaktadır. Ancak son zamanlarda dikey perdelerde kumaş malzemenin kullanılması evlerde kullanımını da uygun hale getirmiştir. Çok klasik olmayan mobilyalarla uyum içinde olabilecek modeller evlerde de tercih edilebilir.

    Dikey Perde Temizliği

    Bu perde modelleri kumaş yapısı nedeniyle yıkanabilir özellikte olabilir veya sadece silinerek temizlenebilir yapıdadır. Perdenin temizliği ile ilgili talimatları satın alınan perde tedarikçisinden doğru şekilde öğrenmek gerekir. Aksi takdirde kumaş dikey perde kullanım ömrü oldukça kısa olabilir. Silinebilir özellikte olan perdeler için öncelikle eteklerinde bulunan plastik zincirler çıkarılır. Perde toplanır ve düz bir zemine serilerek yumuşak bir malzeme ile silinerek temizlenir. Kuruma işleminden sonra zincirleri takılarak yerine monte edilir.

    Yıkanabilir özellikte olanlar ise plastik zincir çıkarıldıktan sonra tek tek yerinden çıkarılarak elde yıkanır. Kuruma işleminden sonra tekrar yerine takılarak monte edilir. Yıkama işlemi tercih edilen bir yöntem değildir. Yıkama işlemi zamanla perdenin ömrünü kısaltır.