Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Ev Dekorasyonuna Uygun Perde Seçiminde Püf Noktalar

    Ev Dekorasyonuna Uygun Perde Seçiminde Püf Noktalar

    Ev dekorasyonu dendiğinde akla gelen ilk ürünler perdelerdir. Dekorasyonla uyumlu olarak seçilen modeller, pek çok farklı açıdan da kullanım avantajı sağlar. Yaz aylarında güneşin istenmeyen etkilerinin evin içine girmesine engel olan zebra perde çeşitleri, kış aylarında da ısı tasarrufu sağlar. İçeriye ışık girmesine de engel olan perdeler mahremiyetin sağlanabilesi için de son derece önemli bir görev üstlenir.

    İhtiyaca Özel Olarak Tasarlanan Perde Modelleri

    Kullanıldığı mekana uygun olarak seçilecek olan perdeler, ihtiyaca özel olarak tasarlanmalıdır. İlk bakıldığı zaman evin ve ev sahibinin zevklerinin dışa yansıması olarak düşünülmesi gereken modeller, ihtişamlarıyla dikkat çeker. Değişen moda trendleri, zevkler ve günlük ihtiyaçlar mobilya seçiminde de yeni nesil taleplerin karşılanmasına odaklanır. Kullanım kolaylığının yanı sıra modern görüntüsüyle de ticari adreslerin ve evlerin vazgeçilmezleri arasına giren zebra perde modelleri, odanın büyüklüğüne veya içinde yapılan işe göre farklı renk ve desenlerle hazırlanabilir.

    Isı yalıtımı dendiği zaman kullanıcılarına ciddi avantajlar sağlayan perdeler, modern konseptleri ile mükemmel tamamlayıcılardır. Ayrıca bir güneşliğe ihtiyaç duyulmadan kullanılan modeller, hem maliyet hem de temizlik açısından son derece konforludur. Ofislerden otellere, evlerden eğitim kurumlarına kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan perde modelleri, silinerek kolay bir şekilde temizlenebilir.

    Dekoratif Görünümüyle Mekânları Renklendiren Perdeler

    Modern çizgilere sahip mobilyaların kullanıldığı alanlarda tercih edilen zebra perde modelleri, aksesuarlarla uyumlu olarak sadeliğin yansıtılmak istendiği odalara asılabilir. Uygun perdenin seçiminden önce kullanılacağı odada yakalayacağı etkinin üzerinde durulması gerekir. Modern ve minimalist çizgilerle son derece uyumlu olarak kullanılacak perde modelleri, dekorasyon stilinin daha net bir şekilde gözler önüne serilmesini sağlar. Salonunu daha büyük göstermek isteyenlerin perde seçiminde duvar rengiyle uyumlu tonları tercih etmesi önerilir.

    Koltukların desenli olduğu mekanlarda kullanılacak katlamalı perdelerin sade olması yatak odalarında ise gün ışığını içeri almayacak koyu renklerin tercih edilmesi önerilir. Çocuk, genç ve bebek odalarından mutfaklara, bekleme salonlarından kış bahçelerine kadar her yerde tercih edilecek motorlu modeller, kullanım kolaylığı ve uzaktan kontrol edilebilme özelliğiyle günlük konforun istenen her yerden sağlanmasında yardımcıdır.