Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Evin Tamamlayıcıları; Jaluzi Perdeler

    jaluzi perde armoni

    Perdeler ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Bir evde eşyalar ne kadar tam olursa olsun o evde perde olmadığı zaman ev bir bütün olarak gözükmek. Eşyalara ve dekorasyona uyan perde kullanmak evi çok daha güzel gösterebileceği gibi aksine eşyalarla alakasız perdeler kullanmak evi bir o kadar kalabalık gösterecektir. Bu nedenle dekorasyon seçiminde perdelerin de önemi büyüktür.

    Dekorasyonda kullanılabilecek birçok perde çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı; Jaluzi  perde, jaluzi perde, stor perde gibi perde çeşitleridir. Evin tarzına ve dokusuna göre perde çeşitleri seçilmelidir. Örneğin çok modern döşenmiş bir eve taşları ve dantel detayı fazla perdeler kullanmak evin modern havasını alıp götürecektir. O tarz evlere düz ve yere kadar olan sade perdeler kullanmak evi daha da modern bir hale getirecektir.

    Jaluzi  perde

    Jaluzi  perdeler, evin hem stor hem de perde ihtiyacını aynı anda karşılayan ürünlerdir. Jaluzi perde mekanizmalı bir perdedir. Kalın çizgiler halindedir ve çizginin birisi kalın perdeyken diğer çizgi tül şeklindedir. Tül perdeler arka arkaya geldiğinde tül olan yerlerden güneş ışığı sızar ve sanki tül açıkmış havası verir. Kalın olan perdeler arka arkaya getirildiğinde ise perde tamamen kapalı görünür ve eve hiç güneş ışığı sızmaz.

    Jaluzi  perdeler ilk çıktıkları zaman birkaç modele sahipken şu anda çizgi film karakterlerinden tutun şehir siluetlerine kadar birçok desen Jaluzi  perdelerin üzerine işlenmiştir. Perde modası geliştikçe Jaluzi  perde kendine birçok farklı desen katmıştır. Bu da Jaluzi perdelerin daha çok kullanılmasına neden olmuştur. Aynı zamanda Jaluzi perdelerin yıkanması da bir hayli kolaydır. Balkon ya da banyoya asarak su ve sabunla köpürte köpürte yıkanmaktadır. Yıkayacak yeriniz yoksa bile dışarıda bu işi yapan birçok insan bulunmaktadır.

    Jaluzi  perdeler ilk çıktıklarında bir hayli pahalıyken günümüzde Jaluzi  perde fiyatları çok daha makul bir hale gelmiştir. Aynı zamanda kumaştan kumaşa değişen özellik Jaluzi  perde fiyatı üzerinde bir hayli etkili olmuştur. Kısacası Jaluzi  perde kullanmak isteyen her kullanıcıya uygun Jaluzi  perdeler bulunmaktadır.

     Jaluzi perde

    Jaluzi perdeler, daha çok ofis gibi ortamlarda kullanılan perdelerdir. Bunun sebebi ise Jaluzi  perde, diğer perdelere oranla daha sade ve daha gösterişsiz olmasıdır. Gösterişi sevmeyen insanlar daha jaluzi perde tarzı perdeleri evlerinde kullanmak istemezler çünkü jaluzi perde girdiği yerleri bir ofis havasına sokar. Bu da hoş bir görüntü vermez. Bu nedenle jaluzi perdeler daha çok ofis ve çalışma yerlerinde kullanılırlar.