Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Evlerde Jaluzi Perde Akımı

    Evlerde Jaluzi Perde Akımı

    Jaluzi perde ofis ve iş yerlerinde sık sık kullanımına rastladığımız bir perde türüdür. Artık evlerde de kullanılmaya başlanmıştır. Bu sayede ofislerin şıklığı ve asaleti evlere de yansımış olacaktır. Bu perdelerin hammaddesi alüminyumdur. Alüminyum hem hafif hem de dayanıklı bir maddedir. Bu perde türünün diğer perde türlerine kıyasla pek çok olumlu özelliği bulunmaktadır. Mesela bu perdeler, dar alanlarda kullanıldıklarında ortama ferah bir hava kazandırmaktadır. Ayrıca bu perdeler güneş ışığını sizin istediğiniz oranda geçirebildiği için diğer perdelere göre daha avantajlıdır.

    Motorlu Jaluzi Perde Nedir?

    jaluzi perde modelleri otomatik kullanıma sahiptir. Teknoloji ilerledikçe daha konforlu evlere sahip olmaya başlandı. Bu perde sayesinde de oturduğunuz yerden perdenizi açıp kapatabilmeniz mümkün.

    Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?

    Bu perdelerin temizlikleri üretildikleri maddelere göre özenle yapılmalıdır.

    Kumaştan Yapılan jaluzi Perde Temizliği

    Bu tür perdelerin temizliği kumaşın yıpranabilir olmasından dolayı zordur. Temizliğe başlamadan önce bu perdeyi tamamen kapalı hale getirmeniz gerekir.

    Üzerindeki tozları elektrikli süpürge ile çekebilirsiniz. Süpürgenin ucunu önceden temizlerseniz perdeye toz yapışmasını engellemiş olursunuz.

    Perdeyi tozlardan arındırdıktan sonra temizliği mikrofiber bezlerle yapmanız en mantıklısıdır. Bez hafif nemli olmalıdır. Çok ıslak bez kullanmamaya dikkat edin. Kumaş hassas bir yapıya sahip olduğu için temizlik malzemesi kullanmanız iyi olmaz. Bu malzemeler kumaşa zarar verebilir. Sadece su ile temizlik yapabilirsiniz.

    Temizliği bitirdikten sonra perdeyi kapalı konumda kurumaya bırakın.

    Ahşaptan Yapılan Perdenin Temizliği

    Bu perdeler ahşaptan yapıldığı için tozu çok belli eder. Bu yüzden sık sık temizlenmelidir.

    Elektrikli süpürgenin fırçasıyla kolayca perdeyi tozlarından arındırabilirsiniz. Daha sonra ise yine hafif nemli bir bezle kapalı olan perdeyi silmelisiniz.

    Bu tarz perdeler mutfakta kullanıldığında üzerinde yağ lekeleri oluşabilir. Böyle durumlarda sadece su kullanarak temizlik yapmak yeterli olmayacaktır. 1 litre suya çok az bulaşık deterjanı damlatarak perdeniz için temizleme suyu elde edebilirsiniz.

    Temizlik işlemleri bittikten sonra ahşap perdenizi kuru bir bezle kurulamak faydalı olacaktır.

    Alüminyumdan Yapılan Perdenin Temizliği

    Alüminyumdan yapılan perdelerin bantları çabuk deforme olmaktadır. Bu yüzden bu perdeyi yıkamanız doğru olmaz.

    Yine bu perdelerin temizliğini elektrik süpürgesinin fırçasıyla yapabilirsiniz. Tozunu aldığınız kapalı konumdaki pereyi hafif nemli bir bezle silebilirsiniz. Bezin yumuşak olmasına dikkat etmelisiniz.

    Temizlik işlemi bittikten sonra perdeyi kapalı şekilde kurumaya bırakın.