Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Evlerde Ve Ofislerde Jaluzi Perde

    Evlerde Ve Ofislerde Jaluzi Perde

    İçeriyi göstermeden dışarıyı gösterebilen bir perde çeşidi olan jaluzi perde şerit şeklinde ahşap, mikro ya da plastik levhalardan yapılmıştır. Günümüzde pek çok mekanda tül perdelerin yerini bu perdeler almıştır. Birçok seçenek ve özellikleri ile kullanıcıların tercih sebebi halindedir. Farklı kalite ve fiyat seçenekleri ile herkese hitap etmektedir. Jaluzi perde çeşitleri, yapımında kullanılan malzemeye göre üçe ayrılmaktadır. Bunlar, ahşap jaluzi, mikro jaluzi ve plastik jaluzidir.

    Ahşap Jaluzi Perde: Son derece şık bir görüntüye sahiptir. Ahşap jaluzi, kendi içinde de farklılıklar göstermektedir. Gerçek ağaçtan yapılanları mevcut olabildiği gibi suntadan da yapılanları da vardır. Ancak suntadan yapılanlar, ağaçtan yapılanlara göre oldukça düşük kalitededir. Suntadan yapılan jaluzi güneşe maruz kaldıkça açma yapabilir, eğilmeler meydana gelebilir. Fakat ağaçtan yapılanlar güneşe son derece dayanıklıdır ve hiç açma veya eğilme durumu olmaz. Kullanım ömrü 5 yıl ile 10 yıl arasındadır. Tabi bu kalite farkı fiyatı da etkilemektedir. Ağaç jaluzilerin fiyatı çok yüksektir. Dekoratif olarak hoş bir görüntüye sahiptir. Genellikle ofis veya salonlarda tercih edilmektedir.

    Mikro Jaluzi: Alüminyum ya da metal gibi malzemelerden yapılmıştır. En büyük özelliği güneşi tamamen kesebilmesidir. Tercih sebebi olmasında önemli rol oynayan bir başka özellik ise kolay temizlenebilmesidir. Bu sebeple güneşi tamamen kesebilme özelliği ile balkonlarda sıkça kullanılmaktadır. Kolay temizlenebilme avantajı ile de mutfaklarda tercih edilmektedir. Tül perdelerle bu perdeleri kıyaslarsak; tül perdeler güneşi tamamen kesip ya da tamamen geçirirken mikro jaluziler güneşi kullanıcının isteğine göre geçirebilirler.

    Plastik Jaluzi: Perdeler arasında en ucuzudur. Doğal olarak da en kalitesiz olan perdedir. Çok kısa ömürlüdür. Güneşi kesme oranı oldukça düşüktür. Kullanım ömürleri 1 seneyi bulmaz. Bu perdeler çok çabuk arıza çıkarabilmektedirler. Bunların dışında en önemli dezavantajı isi kanserojen madde içermeleridir.

    Günümüzde tül perdelere oranla çok daha kullanışlı ve şık duran jaluzi perde, yavaş yavaş her alanda tercih edilmeye başlanmıştır. Bunların kurulumu da son derece kolaydır. Ancak işin ehli olan kişilere, ehil olan firmalara kurulum işini yaptırmak, basit hatalara yer vermemek adına çok önemlidir.