Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Fon Perde Dikimi Ölçüleri

    Evlerde ya da buna benzer mekanlarda sıkça tercih edilen modellerden biri olan fon perdeler, şık ve zarif dokunuşların en önemli parçasıdır. Bunun yanında kullanışlı olması da tercih edilmesindeki en önemli etkenler arasında yer alır. Ev hanımlarının son dönemlerde tercih ettiği ve evlerini göz alıcı bir görüntüylebuluşturmak istediği fon perdeler, birbirinden farklı renk ve desenleriyle de alternatifler oluşturmaktadır. Mekanların şık bir havaya bürünmesinde etkili olan fon perdelerin dikimi de oldukça önemlidir.dikilmiş olduğu pencereye uyum sağlaması ve pencerede zarif bir duruş sergilemesi dikimin ne kadar başarılı olduğuna bağlıdır.

    Fon Perde Dikimi Ölçüleri konusunda hassas davranmak ve dikimi buna göre yapmak bu yüzden büyük bir önem arz eder. Dikim sırasında titiz bir çalışma yapmak ve bunun yanında işin en önemli kuralı olan ölçüyü düzgün almak oldukça dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alır. Şimdi, dikim öncesinde ölçü alma kısmına biraz daha yakından bakalım ve bu konuda sizleri bilgilendirmeye çalışalım.

     

    Fon Perde Dikimi ve Ölçü Alımı Nasıl Olur?

     

    Gerekli kumaşın seçilmesinden ve rengin belirlenmesinin ardından sıra fon perde dikimi öncesinde ölçü almaya gelir. Fon perdelerde renk, desen ve model kadar ölçü alımı da dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Şimdi, fon perdelerde ölçü alımına daha yakından göz atalım.

     

    fon perde dikimi

     

    • İlk olarak perdenin en iyi tam olarak alınmalıdır.
    • Bunun ardından iki kanat olacağı için hesaplama ikiye bölünerek yapılmalıdır.  Bu aynı zamanda her kanadın da eşit olmasına yardımcı olur.
    • Perdenin yüksekliği hesaplanırken kornişten yere kadar olan mesafe tam olarak ölçülmelidir.
    • Bu sırada dört santim kadar katlama payı ayarlanmalı ve fazlalık ölçüye eklenmelidir..
    • Eğer fon perdenin biraz pileli olması isteniyorsa korniş boyu ikiye katlanabilir. Daha fazla bile isteniyorsa bu sayının üçte çağrılması uygundur.
    • En son ise üst kısmında 1 santim kadar kavrama payı da hesaba katılmalıdır.

     

    Yapılan tüm işlemlerin ardından dikime geçilebilir. Eğer ölçü alımı sırasında bir hata olup olmadığını kontrol etmek istiyorsanız, ilk kanada yerine takabilir ve nasıl gözüktüğünü inceleyebilirsiniz. Bunun ardından ise iki kanadı da dikerek perdenizi hazırlayabilirsiniz. Dikim işleminin ardından ütü yapılması ile fon perde modeli kullanmak için hazır hale gelmiş olur.