Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Fon Perde Nasıl Yıkanır

    Perdeleri yıkamak ya da temizlemek neredeyse her kadın için oldukça uğraştırıcı durumlardan biridir. Özellikle fon perdelerde bu durumun daha fazla ön plana çıktığını söylemek mümkündür. Kadınların kabusu haline gelen perde temizliği, hassas bir işlem olması nedeniyle her aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar içerir. Genel olarak bakıldığında perdeleri yıkamak ve asmak kadınları büyük zamanını alır ve özellikle son dönemlerde üretilen yeni nesil perdelerde bu süreç daha da uzamaktadır.

    Fon perde nasıl yıkanır, fon perde renso nasıl takılır?  Şeklinde sorulara cevap bulacağımız bu yazımızda sizler de fon perdelerinizin nasıl temizlenmesi gerektiğini öğrenebilir ve bunun yanında renso fon perdelerin nasıl takılacağını daha yakından görebilirsiniz. Yapmanız gereken sizleresunacağımız adımları dikkatli bir şekilde uygulamak ve bunun ardından sonuçları kendiniz görmenizdir.

    fon perde temizliği

     

    Genel olarak bakıldığında fon perdeler çok fazla kirlenen ya da kir tutan perdelerden değildir. Bu yüzden yılda ortalama 1 ya da 2 kez temizlenmeleri ya da yıkanmaları yeterli olacaktır. Fon perde temizliği ise aşağıdaki gibi yapılır;

    • Öncelikle fon perde sökülür ve çok sert olmayacak bir şekilde silkelenir.
    • Silkeleme işleminin hemen ardından perde çamaşır makinesine yerleştirilir. Bekletmemek karışmayı önlemek için önemli bir aşamadır.
    • Yıkama sırasında çamaşır makinesi 30 dereceye ayarlanmalıdır. Daha yüksek derecede yıkamak perdeye zarar verebilir.
    • Yıkama işleminin hemen ardından çoğu zaman ütülemeye gerek yoktur ve direkt olarak asılarak ufak kırışıklıkların kendiliğinden açılması sağlanır.
    • Diğer yandan perde üzerinde pul ya da sim gibi ek aksesuarlar var ise çamaşır makinesinde yerine küvette yıkanmak daha uygun olacaktır.

     

    Fon Perde Renso Montajı Nasıl Yapılır?

     

    Fon perde renso modelleri de diğer fon perdeler de olduğu gibi aynı işlemler yapılarak takılır. Alınan uygun ölçülerin sonrasında kaplama yapılacak bölgenin tam olarak ayarlanması ile duvar üzerine montaj işlemi gerçekleştirilir ve bağlama demiri bu şekilde kullanım için hazırlanmış olur. Montaj işleminin gerçekleştirilmesi ardından perdenin kanatları katlanır ve bağlama definede yerleştirilerek işlem sonuçlandırılmış olur.