Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Gece Ve Gündüz Kullanılabilen Yapısıyla Zebra Perde

    Gece Ve Gündüz Kullanılabilen Yapısıyla Zebra Perde

    Zebra perde, stor perde grubuna ait bir perde çeşididir. Görünümünden dolayı bu isim ile anılan mekanik perde sistemidir. Kullanımı itibariyle oldukça kullanışlı olan perdelerdir.

    Hem gece hem gündüz kullanılabilen bu perdeler, son zamanlarda en trend ürünlerin başında gelmektedir. Sadece evler için değil, ofis ve iş yerleri için de oldukça kullanışlı olması, tercih edilme sebeplerindendir. Bu perdeler, stor perdelere alternatif olarak üretilmiştir. Böylelikle hem tül hem stor perde görünümüne sahiptir. Bu yönüyle evinize modern bir görünüm katmaktadır.

    Perdenin bir kısmı tül, bir kısmı kumaş kaplı çift yönlü bir mekanizmaya sahiptir. Birden fazla perdenin yapacağı işlevi tek başına yapması bakımından önemlidir. Odanızda tül, güneşlik ve fon gibi perdelerin kullanılması sebebiyle kalabalık görünümden şikayetçiyseniz bu perdelerle sadeliği ve modernliği yakalayabilirsiniz.

    Perdenin Kullanımı

    Zebra perde, genel olarak mutfaklar için tercih edilen bir perde çeşididir. Kir tutmaması ve kolay temizlenebilir olması, perdenin cazibesini daha da arttırmaktadır. Bu perde çeşidi, çok çeşitli yapıya ve birbirinden farklı modellere sahiptir. Perdeyi alırken, kaliteli bir kumaştan üretildiğine dikkat etmelisiniz. Kalitesi dışında dikkat edeceğiniz başka bir husus; perdenin mekanizmasıdır. Mekanizmasının doğru ve düzgün çalıştığına emin olmalısınız. Perdenizin kumaşı ve mekanizması kalitesiz olursa, perdenizin ömrü de kısa olacaktır. Örneğin, kalitesiz bir kumaştan yapılan perde, güneşe maruz kaldıkça renginde solma yapacak veya aşınmaya başlayacaktır.

    2 parçadan oluşan zebra perde modelleri, gece ve gündüz kullanılabilen yapısıyla oldukça pratiktir. Bu perdeler, makara mekanizmasıyla çalıştıkları için stor perdeler ile karıştırılmaktadır. Ayrıca iki perde çeşidinde de kullanılan kumaş materyal olarak aynıdır. Stor perdeler birden fazla parçalardan üretilirken, bu perdeler tek bir parçadan üretilmektedir. Stor perdeler aşağı indirildiğinde güneşi kesecek, yukarı çekildiğinde ise, odanız tamamen gözükecektir. Ancak stor perde çeşidi olan bu perdeler, iki yönlü sistemi ile istenildiği zaman güneşi keser, istenildiği zaman güneşi alır. Yani tül ve güneşlik görevini tek sistemde yürütmektedir.

    Zebra Perdenin Temizliği

    Perde kullanıldığı kumaştan ötürü, kir tutmayan ve kolay temizlenen bir perde çeşidi olduğundan sık sık temizlemenize gerek kalmayacaktır. Perdenizi düz bir zemine serip, deterjan yardımıyla yumuşak bir fırçayla temizleyebilirsiniz.