Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Görsel Zenginlik İçin Stor Perde

    Görsel Zenginlik İçin Stor Perde

    Stor perde; dantel benzeri kumaşların apre maddesinin sıvılaştırılarak bütünleştirilmesi ile sertleşen kumaşların kullanılmasına verilen isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Pamuk, şantuk, keten gibi birçok kumaş çeşidine sahip olan bu perdeler sertleşen kumaşların bir boru yardımı ile sarılmasından meydana gelmektedir. Sertleşmesinden dolayı herhangi bir kayma ya da sapma gibi olumsuzluklara izin vermeyen perdeler renk ve model bakımından oldukça geniş seçeneklere sahip olmakla birlikte gün geçtikçe sık kullanılmaktadır. Normal kullanım şartları ile ortalama ömrü 4 sene olan bu perdeler kullanım yerlerine ve bakımlarına göre ömürleri değişebilmekte, 6 sene kadar kullanılabilmektedir.

    Avantajları

    Ham kumaş kullanmak yerine kullanım sağlanacak olan kumaşın tercih edilmesinden sonra sertleştirme işleminin sağlandığı bu tür kumaşlar herhangi bir tiftiklenme ya da sökülme durumu yaratmazlar. Bu durumun sağlandığı avantaj ile birlikte sağlık açısından oldukça olumlu görülmekte olan perdeler başta mutfak ve çocuk odası olmak üzere yaşam alanları içerisindeki her noktada güvenle kullanılabilmektedir. Yaşam alanları dışında kullanılacak olan zeminin düz olması şartı ile tavan ve duvar gibi bölmelerde fark yaratmak içinde kullanılabilen perdeler ofis ve büro gibi kurumsal alanlar içerisinde de kendini göstermektedir. Kullanım alanına göre değişkenlik gösterebilecek olan her türlü renk ve model seçeneğine sahip olan bu perdeler her zevk için uygun görülen tercihleri de sunabilmesi bakımından diğer perdeler oldukça net şekilde ayrılmaktadır. Stor perde çeşitleri, görsel zenginliğin yanında kalın kumaş özelliği bakımından güneşlik olarak ta görev yapabilmektedir.

    Temizliği

    Mekanizmalı bir yapıya sahip olması bakımından takması ve çıkarması oldukça basit olan bu perdeler temizlik anlamından da büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Apre maddesi ile sertleştirilmiş olan kumaşlar toz ve kiri içerisinde tutmuyor olması nedeni ile kolay ve hızlı bir şekilde kirlenmemektedir. Ancak ortalama ömrünü uzatmak ve verimli kullanıma devam edebilmek adına belirli süreler içerisinde stor perde temizliğinin dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Perdeler herhangi bir çıkarma işlemi yapılmadan perde takılı halde iken nemli bir bez yardımı ile hassas bir şekilde silinebileceği gibi, daha uzun sürelerin geçmiş olmasının sonucunda mekanizmalarından ayrılarak özel bir şekilde yıkama işlemi ile temizlenmesi gerekmektedir.