Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Göztepe Toplum Sağlığı Merkezi Zebra Perde Uygulaması

     

    göztepe zebra perdeler

    İstanbul halk halk sağlığı müdürlüğü göztepe aile sağlığı merezine uygulanan zebra perde modellerini yakından tanıyalım. Evlerde, ofislerde çok rahat kullanılabilen perdedir. Hem güneşlik hem de tül görevini gördüğü için masrafsızdır. Günümüzün modası olarak her ev ve ofiste karşımıza çıkmaktadır. Renk renk, desen desen istenilen modelde birçok perdeci istediğimiz şekilde üretmektedir. Beğendiğiniz modeli kısa sürede evinize monte edilmektedir. Kullanım kolaylığı ile hem bayanlara hem de erkeklere fayda sağlamaktadır.

     Stor perde grubunda yer almaktadır ama görünümden dolayı zebra perde ismini almıştır. Hem gece hem gündüz çok rahat kullanılan bir perde türüdür. Sık dokunmuş kaliteli kumaşlardan üretilmektedir. Yukarı aşağı hareket ettirerek ışığın içeri girmesini sağlarız. Daha uzun ömürlü ve görünüm açısından daha estetik ve narindirler. Eski model perdelerde beyaz ve ekru renkler hakimdi. Şimdi ise çiçekler, İstanbul desenleri hatta kendi resminiz, eşinizin ya da çocuklarınızın ismi bile perdelerinizde olması mümkün hale geldi mekanizmalı perdeler ile.

    Mekanizmalı perdeler evimizdeki kornişler matkap yardımıyla vidalanması yoluyla takılır. Kendinizde kolaylıkla takabilirsiniz bunun için usta çağırmanıza gerek yoktur. Hatta internette takılma videolarını seyrederek öğrenebilirsiniz. Zebra perde alırken bayanların en çok sorduğu temizliğidir. Oysaki temizliği zor değildir. Sadece biraz zahmetlidir. Ama piyasada satılan temizleme ürünleri ile kolayca silinebilir. Bu tarz perde diktirmeye karar verdiğinizde pencerenizin ölçüsünü alırken yanlardan 5 cm ekleme yapmalısınız dışardan içerinin görünmemesi için. Aşağılara kadar uzanan eski model perdeler yerlerdeki tozu da içerisinde barındırdığı için mekanizmalı perdeler daha çok tercih edilir hale geldi.

    Ev dekorasyonumuz için eteği boncuklu, sutaşlı, rustik, metal veya plastik zincirli mekanizmalı perdeler kadınların ilgisini çekmeyi başardı. Kullanılan kumaş malzemesine göre evin ısı yalıtımını bile sağlamaktadır. Bu da cebinize destek anlamına gelmektedir. Şahane bir konsept ürünüdür. Mobilyanızı, halınızı tamamlayıcı bir aksesuardır. Genelde otellerde, cafelerde, lokantalarda gördüğümüz bu perdeler evlerde de yerini almaya başlamıştır.

    Evin her odasında isteğinize bağlı kullanabilirsiniz ama genelde yatak odası ve mutfakta tercih edilmektedir. Mutfak kullanımda tek sorun çabuk kirlenmesi olacaktır, ne kadar çok havalandırsanız da yemek kokuları mutlaka perdeyi pisletecektir. Silinebilen kumaştan üretilen mekanizmalı perde tercih etmeniz özellikle de mutfakta çok iyi olacaktır. Yatak odasında da şeffaf olmayan türden tercih etmelisiniz.

    Görüntü açısından çok dekoratif durmaktadır, silinebilen kumaş aldığınız sürece usta çağırıp söktürüp, temizletmenize gerek kalmadan yerinde silebilirsiniz. Fon kullanarak da ortamı renklendirebilirsiniz. Hatta bu fonları koltuklarınızla, kırlentlerinizle aynı model yaparak uyum sağlayabilirsiniz. Evinizde güzel bir ortam oluşturabilirsiniz.