Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Nedir

    Oldukça şık ve modern görünümüyle sıklıkla kullanılan bir perde çeşidi olan jaluzi, evlerde olduğu gibi ofis ve farklı işletmelerde de kullanılan oldukça popüler bir üründür. Çeşit açısından oldukça yeniş bir ürün yelpazesine sahip olan jaluzi perdeler,

     

    • Ahşap
    • Metal
    • PVC
    • Alüminyum gibi çeşitleriyle tercih çeşitliliği yaratmaktadır.

     

    Dekoratif görünümlerinin yanı sıra kolay kullanımıyla pratik bir ürün olan jaluzi perdeler, müşteri talepleri doğrultusunda istenilen ölçülerde ve renklerde üretilmekte ve kolaylıkla monte edilerek kullanılmaktadır.

     

    jaluzi nedir

    Jaluzi perdeleri diğer perdelerden ayıran en önemli özelliklerden biri, tül perde ve güneşlik perde kullanımına olan gereksinimleri ortadan kaldırmış olmasıdır. Jaluzi perdelerin bir diğer özelliği de, güneş ışığı denetimlerinin kolaylıkla yapılması ve istenilen ışık miktarının kontrol mekanizması sayesinde ayarlanabiliyor olmasıdır. İstenirse tamamen kapatılarak güneş ışığından tam koruma da sağlanabilmektedir.

     

    Jaluzi Perdelerin Özellikleri

     

    Birçok farklı mekanda kullanılarak mekanların gerek iç, gerekse dış görünümlerine büyük katkı sağlaya jaluzi perdeler, kolay temizlenebilir olmaları sebebiyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Herhangi bir yıkama işlemine tabi tutmadan toz bezleri ile silinebilen jaluzi perdeler, bir elektrik süpürgesi vasıtasıyla toz alma işleminden geçirilerek istenilen hijyenik ortam sağlanabilmektedir.

    Dikey ve yatay açılabilme özelliğiyle de kullanıcıya kolaylık sağlayan jaluziler, isteğe göre ayarlanabilen mekanizmaları sayesinde her alana ve her pencereye uyum sağlayabilecek yapıya sahiptir. Ahşap, Alüminyum ve plastik çeşitleriyle oldukça ucuz maliyetlerle alınabilen jaluziler, iç dekorasyonlara ayrı bir hava katarak, adeta görsel bir şölen oluşturmaktadır.

     

    jaluzi ne demek

    Kullanıcı talepleri doğrultusunda uzaktan kumanda özelliğiyle de donatılabilen jaluzi perdeler, farklı renklerde ve ebatlarda kullanıma sunularak kullanım alanlarında yaşam kalitesini ve konforunu artırmaktadır. Bantlı bir yapıda tasarımlanan jaluzi perdeler, tavana veya duvara monte edilerek kullanılabildiği gibi, bant genişlikleri de ayarlanarak kişiye özel tasarımlar haline kullanıma sunulabilmektedir.

    Birbirine paralel bir yapıda bantlardan oluşan mekanik bir sitem olan jaluzi perdeler ahşap ve mikro olarak ikiye ayrılmaktadır. Ahşap jalûziler 25 ve 50 mm çeşitlerine sahipken, alüminyum profile sahip olan mikro jalûziler, 16 ve 25 mm şeklinde daha dar bantlardan meydana gelmektedir.