Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Perde Çeşitleri

    jaluzi perde çeştileri

     İlk çıktığı zamanlarda Jaluzi perde fiyatları bir hayli yüksekken, şimdilerde çok uygun fiyatlara bulunabiliyor olması daha sık kullanılmasına neden oluyor. uzun yıllardır ev dekorasyonunda önemli bir yere sahiptir. Her ne kadar moda değiştikçe perdeler de değişse de perde kavramı her zaman kalmıştır ve kalacaktır. Çünkü perde olmayan bir evin dekorasyonu tamamlanmış sayılmaz. Ve evde dekorasyon açısından bir eksiklik vardır. Örneğin seneler önce perdelerde Fransız gipürleri modayken bu günlerde perdelerde daha sade modeller tercih edilmektedir. Bu yüzden perde modası kalıcı değildir. Sürekli bir değişkenlik gösterir.

    Perde seçimi

    Perde seçimi evde bulunan eşyaya ve eve göre yapılmalıdır. Bu konuda bilgi sahibi birinden yardım isteyebileceğiniz gibi kendiniz de birtakım araştırmalar yaparak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

     Örneğin küçük bir eviniz ve odalarınız varsa perde rengini olabildiğince açık renk seçmelisiniz. Koyu renk bir perde seçtiğiniz takdirde oda daha da kararacak ve daha küçük görünecektir. Bunun yanında koyu renk eşyalarınız varsa koyu renk perde seçerek odayı daha da karanlık bir hale getirmeyeniz. Açık renk perdeler seçerek evi daha aydınlık bir hale getirmeye çalışın.

    Odanız büyük ve genişse koyu renk perdeler kullanabilirsiniz. Ama koyu renk tercihiniz tülde değil de fon perdede olursa evinizi karartmamış olursunuz. Aksi halde odanız ne kadar geniş olursa olsun koyu renk tül kullanıldığı zaman ev ister istemez kararacaktır. Perde seçerken bu noktalara dikkat edildiği takdirde perde seçimi son derece kolay olacaktır.

     Ofis ve iş yeri ortamlarında sıklıkla kullanılan Jaluzi perde, mekâna sade bir hava katıyor. Sürekli ofis mekânlarında gördüğümüz için evlere yakıştıramadığımız jalûzi perdeler, zamanla evlerimize yerleşecek gibi görünüyor.

     Eğer bir desen bir renk kullanmak istiyorsanız bu tercihinizi fon perdelerden yana kullanmanız çok daha doğru olacaktır. Örneğin çocuk odasında pembe renk seviyorsunuz. Bu pembe rengi tülde değil de fon perdelerde kullanarak odayı pembeye boğmamış olursunuz ve ortama daha şık bir hava katar. Bu nedenle tül rengini bir renk, fon rengini başka bir renk seçmektense seçiminizi bu şekilde yapabilirsiniz.

    Jaluzi perdeler

    Zebra perdeler temizlik, kullanım ve monte açısından son derece kullanışlı perdelerdir. Aynı zamanda Jaluzi perde fiyat açısından uygun oluşu bu perdeleri daha da kullanılır bir hale getirmiştir. Tül ve güneşlik görevini aynı anda üstlenen zebra perdeler uzun yıllar kullanılacağa benziyor.