Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Perde Çeşitleri ve Kullanım Alanları

    Jaluzi Perde Çeşitleri ve Kullanım Alanları

    Çeşitli malzemelerden yapılmış olan jaluzi perde, açması ve kapaması ile belirli bir sisteme dayalı olan perde çeşididir. Farklı 3 malzeme kullanılarak tasarlanan bu perdeler, şık tasarımı ve kullanışlı özellikleri ile en çok tercih edilen perde sistemlerinden biridir. Çeşitli renkleri barındıran jaluzi perde, mekanların daha modern görünmesini sağlamaktadır. Kurulumu da son derece basittir. Tül perdelerin kalabalığından kurtulmak için çok iyi bir alternatif olan bu perdeler, yatay şeritlerden oluşmaktadır.

    İçeriyi göstermeyen jaluzi perde, dışarıyı gösterme özelliğine sahiptir. Kurulumunun rahat olmasının yanında temizliği de son derece kolaydır. En kolay temizlenen çeşidi metal olanlardır. Ahşap olan türlerin tozu sık sık alınmalıdır. Ayrıca nemli bir bez yardımı ile düzenli olarak silinmelidir. Silme işleminden sonra ise kuru bir bez ile silinerek perdenin üzeri tamamen kuru hale getirilmelidir.

    Silme işlemine başlamadan önce fırça yardımı ile tozlardan arındırıldığında temizlemesi daha kolay olacaktır. Perdede oluşan kalıcı yağların geçirilebilmesi için ise bulaşık deterjanı kullanmak yeterlidir. Alüminyum olan jaluzilerin sökülüp yıkanması kesinlikle önerilmemektedir. Bu türlerin kolay bir şekilde deforme olabilme özelliği vardır. Buna bağlı olarak, sürekli nemli bir bez ile silinerek temizlenmelidir. Kolay temizlenme özelliği bulunduğu için pek fazla zorluk çıkarmayacaktır.

    Çeşitleri ve Kullanım Alanları

    Genellikle iş yerlerinde tercih edilen jaluzi perde çeşitleri , işlevsel olarak diğer perdelere oranla daha çok özelliğe sahiptir. Toplama payının az olması nedeni ile tavan mesafesinin sınırlı olduğu alanlarda bile sorunsuz bir kullanım imkânı sunmaktadır.

    Bantların hareket özelliğinin olması ile içeriye giren gün ışığı isteğe göre ayarlanabilmektedir. Bantların bombeli özelliklerinin olması ise tam olarak bir örtücülük sağlamaktadır. Kullanıldığı alanda tek başına bütün ihtiyaçlara cevap vermektedir.

    Ahşap modellerinde kullanılan malzeme ahşaptır. Genel olarak bu model evlerde tercih edilmektedir. Kendi içlerinde ağaç ve sunta olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ağaç olanlar daha dayanıklı olup, şık bir görüntüye sahiptir.

    Metal olanlar ise alüminyumdan yapılmaktadır. Ahşap modellere göre daha dayanıksızdır. En önemli özelliği, güneş ışınlarının eve girmesine tamamen engel olmasıdır. Bu özelliğinden dolayı özellikle de balkonlarda tercih edilmektedir.