Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Perde Modası

    moda trendlerinden jaluzi perde

    Geçmiş yıllarda jaluzi perde yalnızca iş yerlerinde kullanılırken artık evlerde de dekorasyonu tamamlayan şık ve modern bir parça oldu. Buperdeler içeriyi göstermezken siz dışarıyı çok rahat görebilirsiniz. Ayrıca tül perde ve güneşlik ile güneşin geliş açısını ayarlamak mümkün değil ama jaluzi perde ile güneşin geliş açısına yön vermek yada tamamen güneşi kesmek mümkündür. Bu perdelerde ki şeritleri, yanında ki çubuk yardımı ile istenen yöne, aşağıya veya yukarıya ayarlamak çok kolay ve pratiktir. Bu özellikleri göz önüne alındığında tercih olarak bu perdeler kesinlikle doğru karar olacaktır ki evlerde yarattığı şıklık ise tartışılmazdır.

    Bu perdelerin çeşit olarak ahşap, metal ve plastik olanları mevcuttur. Ahşap jaluziler daha çok tercih edilmektedir bunun nedeni ise kullanım süresi diğerlerine göre daha uzundur. Kullanım ömrü ve görüntünün şıklığı açısından fiyat olarak diğer çeşitlere göre daha pahalıdır. Temizliği ise kuru ve yumuşak bir bezle yapılmalıdır ki ahşap olduğu için renginde bozulmalar ve eğilmeler görülebilir.

    Metal jaluziler hem temizliği hemde fiyatının uygunluğu nedeniylede tercih sebebidir fakat kullanım ömrü ahşap jaluzilere göre daha kısadır. Metal jaluziler nemli bir bez yardımıyla kolayca temizlenebilir. Plastik olan jaluziler kısa sürede bozulabilen bir yapıya sahiptir ve bunun dışında tercih edilmeme sebeplerinden biri de plastiklerin kanserojen olmasıdır.

    Evinizde şık bir hava yaratmak için modernize edilmiş jaluzi perde modelleri günümüz dekorasyonunda önemli bir yere gelmiştir. Çeşit ve renk olarak zevkinize uygun bir tercih yapıp odalarınıza modern bir görünüm vermeniz buperdelerle artık çok kolay. Ancak bozulma riski göz önüne alınarak, kaliteli olmasına ve montajını iş bilen birine yaptırmaya dikkat ederseniz uzun yıllar kullanabilirsiniz.