Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Perde Modelleri Ve Mekanizma Türleri

    Jaluzi Perde Modelleri Ve Mekanizma Türleri

    jaluzi, tül perde fonksiyonuna sahip, metal veya plastikten yapılmış levhaların şerit şeklinde dizilmesiyle oluşmuş, dışarının görülmesini sağlarken, dışarıdan içerinin görülmesini engelleyen cam düzeneği anlamına gelmektedir. Günümüzde mekanik perde modellerinden olan jaluzi perde modelleri bu bağlamda avantaj sağlayan bir sisteme sahip olmaktadır.

    Çeşitli model ve malzemeler ile üretilen jaluzi perde modelleri, sunmuş olduğu kullanım alanı ve kolaylığı ile oldukça tercih edilen mekanizmalı perde sistemlerinin arasında yer almaktadır. Çoğunlukla plastik malzemeden üretilmekte olup ahşap, kumaş ve alüminyum gibi çeşitleri de bulunmaktadır.

    Dekoratif yapısı ile genelde ofis veya iş yeri mekanlarında tercih edilmekte olan jaluzi perde modelleri özellikler dekoratif ve kullanışlı olması açısından oldukça avantaj sağlamaktadır. Ayrıca istenilen ölçüde ve renklerde üretilme olanağı da sağlamaktadır. Bu perde modelleri duvara veya tavana monte edilmesinin yanı sıra istekler doğrultusunda pencere doğraması üzerine monte edilerek de kullanımı mümkün olmaktadır.

    Bu perde sistemlerinin en büyük özelliği ışık kontrolü konusunda fazlasıyla etkili olmalarıdır. Dikey ve yatay olmak üzere iki farklı sistem mekanizmasına sahip olmaktadır. Bu bağlamda dışarıdan gelen ışığın miktar ve derecesinin ayarlanması konusunda kullanım imkânı sunmaktadır. Ayrıca tamamen kapatılması durumunda ışığı tamamen engelleyerek bir güneşlik perde işlevi görmektedir.

    1. Dikey Sistemli Modelleri

    Ahşap, metal veya plastik levhaların belli bir düzenek üzerinde yer alan ipler ile tutturulup, bu düzeneğin mekanizmaya bağlanması ile tasarlanan sistemler olmaktadır. Perdenin aşağı veya yukarı hareketi için bu mekanizma üzerinde bulunan ipin çekilmesi ile sağlanmaktadır. Ayrıca ipler kullanılmadan açma ve kapama olanağı sağlayan yapılar da bulunmaktadır. Bunlar aşağı veya yukarı hareketler ile levhaların hareketini sağlamakta olup ışığın miktarı ve açısı ayarlanarak da kullanılabilmektedir.

    2. Yatay Sistemli Perde Modelleri

    Yatay sistemler dikey olanlara göre biraz daha farklı bir işleyişe sahip olmaktadır. Bu sistemde mekanizma üzerinde bulunan kızak tarzı bir yapı yer almaktadır. Bu yapı sayesinde perde levhaların sağa ve sola doğru hareketleri sağlanmaktadır. Ayrıca yatay sistemlerde olduğu gibi ışık miktarı ve açısını ayarlamak amacı ile çevirerek kullanmak da mümkündür. Bu çevirme işlemi ile levhaların hepsi hareket etmekte ve istenilen pozisyon ayarlanabilmektedir.