Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Perde ve Jaluzi Cam

    Jaluzi Perde ve Jaluzi Cam

    jaluzi perde kullanım kolaylığı ve ortama kattığı şık hava ile son zamanlarda oldukça tercih edilen pratik bir perde modelidir. Bu perde çeşidi hafif ve dayanıklı bir madde olan alüminyumdan ve iyi görünümlü ahşap maddelerden yapılmaktadır. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber konfor isteği artışı artık bu perdelere de yansımıştır. Motorlu jaluzi perde ile ayağa kalkmadan ve perdenin yanına gitmeden uzaktan kontrol edilebilmektedir. Bu çeşitlilik sayesinde farklı tarzlara uygun perdeler bulunmaktadır.

    Jaluzi perde kullanım kolaylıkları

    Üretiminin ilk yıllarında daha çok ofislerde kullanılan jaluzi perde modelleri artık farklı tasarımları, şık ve estetik görünümleri evlerde de tercih edilmektedir. Küçük alanlarda kalın perde kullanmak odayı daha da küçük gösterirken bu perdeler ortama daha ferah bir hava katmaktadır. Bu açıdan evlerde tercihen kullanımı artmıştır. Bir diğer kolaylığı ise temizliğidir. Yapısı ve kullanıldığı sağlam madde sayesinde temizliği normal perdelere oranlar daha kolaydır ve ütü gereksinimi duymamaktadır. Katlı yapısı sayesinde oda içerisine istenilen oranda güneş girmesi sağlanır. Oda loş bir hava da kazanabilir, tamamen açılarak aydınlık bir ortam yakalanması da mümkündür. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi motorlu ya da motorsuz seçenekleri ile kullanım kolaylıkları arasına bir madde daha eklenmiş oluyor.

    Jaluzi cam

    Bu perdenin bir diğer ve üst türü ise jaluzi camlardır. Jaluzi camlar daha farklı bir sistem içermektedir. Evimizde bulunan çift camlı pencerelerin arasına eklenen ve elle kontrol edilmeyen bir perde türüdür. Böylece hiçbir temizlik ihtiyacı gerektirmeden istenilen ölçüde güneş ışınlarından faydalanmaya olanak tanımaktadır. Ayrıca iki cam arasında bulunduğu için cam yüzeyinde bulunan kirleri gizleyerek daha temiz bir görüntü oluşmasını sağlar. Fiyat açısından da ev ekonomisini zorlamayacak şekildedir. Bu iki perde türünün fiyatları hemen hemen yakındır, normal perdeye oranla daha ekonomik ve tercih edilesi olumlu yönleri mevcuttur.

    Kesikli yapısı sayesinde güneş ışınlarının ev içerisine süzülme şeklinde girmesini sağlar ve ortama dinlendirici bir hava katar. Bu sayede son yıllarda en çok tercih edilen bu modeller ev ve iş yerlerinde güvenle ve rahatlıkla kullanılmaktadır.