Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi Perde Nedir Çeşitleri Nelerdir ?

    Jaluzi Perde Nedir Çeşitleri Nelerdir

    JALUZİ PERDE NEDİR?

    Jaluzi perdeler, çeşitli malzemelerden yapılmış, açması ve kapası belli bir sisteme dayalı olan perde çeşididir. Kullanılan malzemeler ahşap, metal ya da plastik olmak üzere üçe ayrılır. Kullanışlı oluşu ve şık tasarımı sayesinde günümüzde pek çok mekanı süsleyen şık perdelerdir. Kullanımı ve dizaynı güzel, çeşitli renkleri barındıran ve mekanları modern gösteren perde çeşitleridir. Kurulumu oldukça basittir. Tül perde kalabalığından kurtulmanın en basit yoludur. Bu perdeler yatay şeritlerden oluşur ve içeriyi göstermediği halde dışarıyı gösterebilen rahat bir dizaynı vardır. Ayrıca jaluzi perde kurdurmak ve yaptırmak gibi işlem basamakları konusunda işi bilen ve anlayan profesyonel firmalardan destek almak gerekmektedir.

    ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

    1. AHŞAP: Kullanılan malzeme ahşaptır. Genellikle evlerde tercih edilmekle birlikte pek çok alanı süsleyen perde çeşididir. Ahşap perdeler kendi içlerinde de sunta ve ağaç olmak üzere ikiye ayrılır. Ağaç perdeler oldukça dayanıklı olup şık görüntüsüyle göz doldurmaktadır. Sunta olanlar da ilk başta şık görüntüsüyle ve dekoratif zevklerle beğenilirken zamanla güneş etkisiyle yıpranırlar.

    2. METAL: Bu çeşidi bazen de alüminyumdan yapılabilmektedir. Ahşaplara göre daha dayanıksızdır. En büyük özelliği ise güneşin içeri girmesine tamamen engel olabilmesidir. Bu özelliği sebebiyle özellikle balkonlarda sık kullanılır. Ayrıca kolay temizlenebilir bir özelliği vardır. En kolay temizlenen perde çeşididir. Nemli bir bezle günlük olarak yüzeyini temizlemek bile uzun süre muhafaza eder.

    3. PLASTİK: En kalitesiz ve en ucuz jaluzi perde çeşididir. Kanserojen madde içerir. Güneşin girişine engel olamaz ve çabuk yıpranırlar. En ucuzdur ama en dayanıksızdır. Ömürleri 6 ayı geçmez. Genelde geçici mekanlarda kullanılırlar.

    TEMİZLİĞİ NE ŞEKİLDE YAPILIR?

    Bu perdelerin temizliği oldukça basittir. En kolay temizlenenler ise metal jaluzilerdir. Ahşap olanların tozu sık sık alınmalı ve nemli bir bez yardımıyla düzenli olarak silinmelidir. Silme işlemi tamamlandıktan sonra da kurulamak gerekmektedir. Silme işlemine başlamadan önce de fırça yardımıyla tozlarından arındırılmalıdır. Kalıcı yağlardan arındırmak amacıyla da bulaşık deterjanı kullanmak yeterli olacaktır. Alüminyum perdeler kesinlikle sökülüp yıkanmamalı. Çünkü kolay deforme olabilme özelliğine sahipler. Bu sebeple hep nemli bir bez yardımıyla silinip temizlenmeli. Zaten kolay temizlenme özellikleri bulunmaktadır.