Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Jaluzi ve Zebra Perde Nedir

    jaluzi ve zebra

    Zebra Perde Nedir

    Perdeler bir evin olmazsa olmazıdır. Perde olmayan evlere hep bir eksik ve hep bir düzensizlik havası hâkimdir. Evin dekorasyonunda tamamlayıcı görev her zaman perdelerdedir. Bir eve farklı bir hava katılmak istendiği zaman işe her zaman perdelerden başlamak gerekir. Bu nedenle perdelerin önemi çok büyüktür. Perde çeşitlerinden en çok kullanılan modellerden birisi de zebra perdedir.

    Zebra perde hem iki işin aynı anda görmesi hem de temizlenmesinin kolay oluşu sebebiyle sıklıkla kullanılan bir perde çeşididir. Zebra perde kullanan insanların ayrı ayrı hem tül hem de güneşlik kullanmasına gerek yoktur. Çünkü zebra perde hem tül hem de güneşlik olarak kullanılabilmektedir. Buna yardımcı olan şey ise mekanizmasıdır. Mekanizması sayesinde zebra perde hem tül olmaktadır hem de güneşlik. Bunun yanında zebra perdelerin tercih edilmesindeki diğer bir sebep ise, oldukça fazla çeşidinin bulunmasıdır. İlk çıktığı zamanlarda tek renk seçeneği mevcutken şimdilerde zebra perdelerde çizgi film kahramanları da dâhil olmak üzere her türlü desen ve şekilli zebra perdeler bulunmaktadır. Model çeşitliliği çok olduğu için her odada kullanılabilir. Örneğin çocuk odasında çizgi film karakterleri olan zebra perdeler kullanılırken, yatak odasında çiçekli ya da desenli zebra perdeler kullanılabilir. Salonda ve oturma odasında daha düze zebra perdeler kullanılırken mutfakta puantiyeli ya da küçük çiçekli zebra perde modelleri kullanılabilir. Bu tamamen kişinin zevkiyle alakalı bir durumdur.

    Kısacası her kullanıcıya uygun zebra perde modeli bulunmaktadır.

    Jalûzi Perde Nedir

    Jalûzi perdeler çoğunlukla ofis ve iş yerlerinde kullanılan ince çizgiler halinde yapılmış, metalden ya da ahşaptan olan perdelerdir. Çoğunlukla bu malzemeden yapılırlar. Temizleme kolaylığı kişiden kişiye değişir. Yıkandığı zaman oldukça kolay temizlenebilirken, tek tek silineceği zaman bir hayli zaman almaktadır. Tercih edilmemesinin bir nedeni bu olabilir. Diğer şekilde her mekâna uyum sağlayabilir. Kullanımı kolay ve mekanizmalı bir yapıya sahip olduğu için sık tercih edilen perdeler arasındadır.

    Salon ve oturma odalarında pek tercih edilmez. Çünkü mekâna soğuk bir hava katır. Bu nedenle evde, mutfak veya balkonlarda tercih edilmektedir. Dekorasyon açısından jaluzi perde bu mekânlara daha çok uyum sağlamaktadır. Fakat yine de insanlar evlerinin dekorasyonuna nasıl yakıştırıyorlarsa şerit perde perdeyi o şekilde kullanmaktadırlar.

    Çeşitliğinin ve kullanılırlığının artması sebebiyle Jaluzi perde fiyatları oldukça uygundur. İlk çıktığı zamanlarda Jaluzi perde fiyatı diğer perdelerle yarışırken şimdi kumaş seçeneği de arttığı için daha ulaşılabilir bir haldedir.