Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Kruvaze Perde Nedir?

    Son dönemlerde perde modelleri arasında önemli bir konumda yer alan ve kadınlar tarafında yoğun bir ilgi gören kruvaze perdeler, şık ve gösterişli yapıları ile evlerde adeta ışıltılı görüntüler saçmaktadır. Peki, kruvaze perde nedir? Tül perdelere ek olarak dikilen ve iki kanattan meydana gelen ve bunun yanında mekanizmalı ya da mekanizmasız çekilen ipleri ile büzüşerek estetik bir görünüm ortaya koyan perde çeşidi olarak tanımlanır. Bu modelin arkasında güneşlik olarak daha çok stor perde çeşitleri kullanılır.

    Kruvaze perde nedir? Sorusuna yanıt verdikten sonra şimdide bu perdelerin kullanım alanları ve özelliklerine göz atalım. Kruvaze perde pek çok farklı mekânda kullanım alanına sahiptir. Estetik bir görüntü oluşturmaları nedeniyle son zamanlarda kadınlar tarafından sıkça tercih edilen bu modeller, diğer perdelere göre biraz daha öne çıkar. Kruvaze perdelerin kullanım alanları arasında;

     

    • Salonlar
    • Yatak odaları
    • Oturma odaları
    • Misafir odaları

    yer alır. Yani bir evin içerisinde istenen her odada kullanım lüksü sunar. Bunların yanı sıra tasarımlarının yanı sıra farklı modellere sahip olan kruvaze perdeler, isteğe bağlı olarak sahip oldukları özelliklere göre tercih edilebilir. Kruvaze perde modelleri şu şekildedir.

     

    • Mekanizmalı kruvaze perdeler
    • Mekanizmasız kruvaze perde
    • Yalancı kruvaze perde

    Kruvaze Perde Özellikleri Nelerdir?

    Aslında kruvaze perdeleri modellerine göre değerlendirmek daha uygundur. Bu nedenle ilk olarak mekanizmalı kruvaze perdelerden başlayalım.

    kruvaz eperde modelleri

    Mekanizmalı kruvaze perde özellikleri;

    Kruvaze perdelerin bu modelinde ter edilmiş olan tül düz ya da dilimli tasarım şeklinde dikilir. Bunun yanında kornişe bir mekanizma asılır ve mekanizmaya bağlı olan ip çekildiğinde kruvaze perde büzüşür ve hoş bir görüntü oluşturur.

    Mekanizmasız kruvaze perde özellikleri;

    Bu perde modellerinde kornişe asılı olan bir mekanizma bulunmaz. Mekanizmasız kruvaze perdelerin büzüşmesi için üst kısım bombeler halinde oluşturulur ve oluşturulan bombelerin içerisinde bir ip geçirilerek her bombeye dikilir. Bu dikim ipin çekildiği anda büzüşme meydana gelmesi içindir.

    Yalancı kruvaze perde özellikleri;

    Kruvaze perdelerin bir başka modeli de yalan kruvaze perdelerdir. Bu perdelerde tül ile dikim yer almaz. Ayrıca satılır ve bunun yanında kornişe bağlı olan kruvaze perde özelliği taşır. Ayrıca bu perde modellerinde güneşlik ya da tül gibi üçüncü perde olarak büzüştürülmüş şekilde satılan ve açılmayan perdeler bulunur. Kruvaze perdelere benziyor olsa da bu perde modelleri içerik olarak kruvaze perde değildir.

    Kruvaze perde modellerinde genelde Fransız dantel işlemeler kullanılır ve tül perdeler mekanizmaya monte edilir. Bunun yanında iki kat halinde dikim gerçekleştirilir. Perdenin açma -  kapama işlemi ise mekanizmaya bağlı olan ip sayesinde yapılır. Hem tasarım hem de kullanım kolaylığı ile evlerin her odasına uyum sağlar ve kullanımı oldukça kolaydır. Genel olarak salon ya da yatak odalarında tercih edilse de evlerin diğer odalarında da kolaylıkla kullanılabilir.