Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Kurtköy Avery Dennison Firması Stor Perdelerini Yeniledi

     

    Kurtköy Stor Perde

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Store perde olarak da bilinen perdeler, birçok çeşittir. Aslında hepimizin bildiği güneşlikler bu perdelerdendir ve motorlu, motorsuz veya kumanda ile çalışabilir. Hem kullanılan kumaş itibariyle hem de tasarlandığı model itibariyle çeşit çeşit perde mevcuttur. Kurtköy de stor perde satış ve uygulaması yaptığımız semtler arasındadır. Dünyaca ünlü etiket firması Avery Dennison da perdelerini yenilerken Armoni Perde yi tercih etti.

    Genellikle kumaş cinsine göre adlandırılan stor perde, her kumaş cinsiyle üretilemez. Kolay leke tutmama özelliğiyle bilinen perde, uzun yıllar boyunca kullanılabilmektedir. En çok tercih edilen kumaş çeşitleri; pamuk, polyester, keten ve şantuktur.

    Asla yıkanmaması gereken pamuklu perdeler toz olmayacak ortamlarda kullanılmalıdır. En dayanıklı ve temizlenmesi en kolay olan polyester kumaşlı perde kaliteli perdeler arasında yer almaktadır. Perde çeşitlerinden en dayanıksız olanı ise ketendir. Bunun nedeni ise güneş ışınlarına karşı oldukça dayanıksız olmasıdır. Bir diğer dayanıklı perde kumaş çeşidi ise şantuktur. Uzun yıllar kullanılmaya elverişli olan şantuk perdenin kötü özelliği ise güneş ışınlarını yüzünden sertleşmesi. Bu ise kalitesiz bir görünüme neden olabilmektedir.

    Boncuklu çeşitleri ile evinize oldukça şirin bir hava katabileceğiniz stor perde Kurtköy deki evinize kendi tarzınızı yansıtmanız için ideal bir seçim olacaktır. Ayrıca özellikler ofisler için kullanılan ve mekâna şık ve güzel bir hava katan baskılı perde çeşitleri de en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Güneş ışığını tamamen kesen düz perdeler daha çok karartma perde olarak bilinir ve projeksiyon kullanılacak ortamlarda ideal bir kullanım sağlar. Ayrıca toplantı ve seminer odalarında da kullanılmaktadır. Pikolu bir perde modeli olan eteği oymalı model, mekâna nostaljik bir hava katmak için mükemmel bir seçim olacaktır. Rahat bir kullanıma sahiptir ve uzun ömürlüdür.

    Haftada bir kez nemli bir bez ile temizlenerek daha da uzun süre kullanımı sağlanabilir. Ya da perdeyi tamamen sökerek düz bir zemine yerleştirebilirsiniz. Sonrasında ılık su, yumuşak fırça ve uygun deterjan ile perdeye çok fazla güç uygulamadan iki yüzünü de güzelce yıkayıp durulayabilirsiniz. Çamaşır suyu kesinlikle kullanmayınız. Duruladıktan sonra kuruma işlemi için perdeyi asmalısınız. Temizle işlemi sırasında etmeniz gereken nokta aprenin kat izi yapmaması için asla kırışmamasıdır. Kurtköy stor perde temizleme ve kuru temizleme firmalarını da tercih edebilirsiniz.