Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Lens Perde

    Lens perde diğer adıyla dikey perde olarak bilinir. Dikey olarak adlandırılmasının nedeni ise üzerinde yer alan bantların dikey olacak şekilde konumlandırılmasıdır. Genelde ofis ortamları için uygun olan bu perdeler, özel mekanizmaları sayesinde oldukça kullanışlı ve aynı zamanda bulundukları ortama uyum sağlayan perdelerden biri olma özelliğine sahiptir. Halk arasında dikey zebra perde olarak da bilinir.

    Lens perde modelleri oldukça basit bir mekanizma mantığına sahiptir. Ray üzerinde yer alan kumaş ve tül şeritler, bir zincir yardımı ile hareket ettirilir. Perdenin her kanadı kendi etrafında 180 derece dönüş açısına sahiptir.Lens perde modellerinde bulunan mekanizma yardımı ile kanatlar sağa ya da sola kolayca toplanabilir. Bu yönüyle oldukça fonksiyonel bir yapıya sahiptir.

     

    lens perde modelleri

    Lens Perde Özellikleri ve Avantajları

     

    Şık ve sade bir görünüme sahip olan lens perde modelleri, genelde ofis ortamlarında kullanılan perdelerden biridir. Bunun yanında hastane, dershane, laboratuvar ve okullarda da kullanım kolaylığı nedeniyle tercih edilen modeller arasında yer alır. Lens perdenin özellikleri ve avantajları şu şekildedir;

     

    • Güneşten ya da gün ışığından en verimli şekilde yararlanmak için oldukça etkili modellerdir. Mekanizmaya bağlı kumanda ipi ile kanatlar ne kadar açılırsa güneş ışığı aynı oranda içeri girer. Ayrıca kanatların belirli oranda açılması ışığa yön verebilme açısından avantaj sağlar.
    • Hem kullanımı hem de temizliği oldukça kolaydır. Bu nedenle özellikle umumi mekanlarda tercih edilir ve kiri çok fazla göstermemesi önemli özelliklerinden biridir.
    • Lens perdelerin dikey kanatları sahip olması bulunulan ortamda genişlik ve ferahlık hissi uyandırır.
    • Güneşin kullanıcı isteğine göre yönlendirilebildiği tek perde modelidir.
    • Renk açısından pek çok alternatife sahiptir.
    • Perde kanatları toplanabildiği gibi aynı zamanda kendi etrafında dönebilir. Bu şekilde gün ışığından yararlanmak için perdeyi kolayca açmak ve gerektiği kadar ışığın içeri girmesini sağlamak mümkündür.
    • Tavandan tabana kadar uzanan modellere sahip olmasının yanında yüksek pencereler için de ayarlanabilen modelleri vardır.

     

    lens perde

    Lens perdeler üzerinde yer alan kumanda ipi sayesinde hem sağ bölümde hem de sol bölümde rahatlıkla toplanabilen perde modelleri olma özelliğine sahiptir. Ayrıca toplanabilme seçeneklerine göre ortadan ikiye ayrılarak sağa ya da sola toplanabilmektedir.

     

     

    Diğer yandan yüksek tavanlı ve geniş pencereleri mekanlar için oldukça ideal perde modelleri olan lens perdeler, modern yapısı ile mekan yüksekliğini görsel açıdan azaltmaktadır. Modern bir tasarıma sahip olmasının yanında sade bir görüntü sergileyen modeller, düşük oranda da olsa evlerde kullanılmaktadır. Ancak genel kullanım alanları ofisler ve kamu daireleridir.Pek çok renk çeşidi bulunan lens perde modelleri içerisinde aynı zamanda kanat genişlikleri farklı ölçülere sahip olabilmektedir. Daha geniş ya da dar kanatlı lens perdeler de mevcuttur. Sahip olduğu özellikleri ile kullanıcılar için oldukça fonksiyonel bir yapıda olan lens perdeler, kullanım kolaylığı sağlaması nedeniyle kurum ve kuruluşlarda sıkça tercih edilen modeller arasında yer alır.