Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Manzaranızı Perdeleriniz Belirlesin

    Manzaranızı Perdeleriniz Belirlesin

    Son yıllarda artan popülasyon ile birlikte, binaların birbirlerini yakınlığı son derece artmış ve insanların penceresinden dışarısında bir manzaraya bakma olasılıkları oldukça azalmıştır. Ama bunun için son yıllarda İskandinav ülkelerinde en çok tercih edilen perdelerden biri olan desenli dikey perde derdinize derman olabilir.

    Bu perdelerin tasarımından genel olarak, stor perdelerin yan yatmış ve altta dizilmiş şeklinin dikey olan diyebiliriz. Standart perdeler gibi yana doğru açılan bu perdelerin yapısı itibari ile daha şık ve kaliteli dururlar. Tamamen açtığınızda üzerindeki desen adeta bir duvar resmi gibi pencerenizin önünde yerini alır. Böylelikle, sanatsal ve şık bir perde sıradan tasarımları gölgesinde bırakır.

    Dikey perdelerde kullanılan renk ve tasarım yelpazesi oldukça geniştir. Eğer duvarınız yamuksa -ki bu birçok yapıda rastlanan bir şeydir.- dikey perde bu yüzeylerle de rahatlıkla uyum içerisinde tasarlanabilir. Üst tarafından montaj yapılırken duvara göre ayarlandığı için bu eğimi ortadan kaldırmış olur.

    Aynı zamanda, dikey perde kişinin isteğine göre sağdan, soldan ya da ortadan açılacak şekilde tasarlanabilir. Bu pencerelerin açılış yerleri ile de bağlantılı olarak kolay bir kullanım sağlar. Böylelikle işlerinizi halletmek ya da biraz hava almak için tüm perdeyi açmak zorunda kalmazsınız.

    TEKNİK ÖZELLİKLERİ

    Son zamanlarda çok satan bu desenli dikey perde modelleri rahat kullanım için tasarlanmıştır. Teknik özelliklerinden bahsedecek olursak, genel olarak dikey PVC slaytlarının genişliği 9 cm, kumaşlarının genişliği 9 cm ve 13 cm'dir. Desenli dikey perde tamamen zincir ve sisteme bağlı ip ile kontrol edilir. Sisteme bağlanan ip, perdenin sağa ve sola hareket etmesini sağlar, zincir ise perde parçalarının kendi etrafında dönüşü için yapılmıştır.

    Genellikle bu perdelerin rahatça çalışma için uzunluğunun 4 metreden fazla olmaması önerilir. Aksi halde sisteme fazla yük bindiği için sistem rahat çalışmayabilir. Bu yüzden uzunluğu 4 metreden fazla olan yerlerde iki ya da üç parça şeklinde perde bölünür. Böylelikle hem pencereler rahatlıkla kapanmış olur hem de sistem rahat bir şekilde çalışır. Bu perde gruplarından söz edecek olursak, PVC, kumaş, perfore ve screen olarak ayrılır. Tüm perdelerde desen ve renk seçimleri oldukça fazladır.