Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Mekanizmalı Stor Perde Kullanımı

         

     

    Zebra perde ve stor perde mekanizmalı perdelerdir. Mekanizmalı perdeler kullanım kolaylığı sağlayan perde türlerindendir. Kullanımı, temizliği, montelenmesi kolay olduğundan her yerde sıklıkla kullanılırlar.

     

    Mekanizmalı perdelerin kullanım alanları

         Stor ve zebra perdeler ilk olarak ofis ve çalışma yerlerinde kullanılmaya başlamıştır. Bunun sebebi ofis gibi ortamlara tül perdelerin yakışmamasıdır. Ofis ortamlarında zebra, stor ve jalûzi gibi mekanizmalı perdelerin kullanılması daha uygundur. Bu nedenle ilk olarak bu şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

          Daha sonra mekanizmalı perdeler evlerin her odalarında kullanılmaya başlanmıştır. Mutfak, salon, oturma odası, çocuk odası, yatak odası ve balkon mekanizmalı perdeler için kullanıma gayet uygun yerlerdir.

          Bu mekânların yanında kafelerde, lokantalarda, hastanelerde, okullarda, marketlerde, giyim mağazalarında, eczanelerde vb. yerlerde zebra ve stor perde kullanımı artmıştır. Bu artış nedeniyle mekanizmalı perdeler akla gelebilecek her yerde kullanılmaya başlanmıştır.

    Mekanizmalı perdelerin temizliği nasıl olmalıdır

          Zebra ve stor perde gibi mekanizmalı perdelerin temizliği birkaç şekilde yapılabilir. Birincisi mekanizma tamamen sökülerek su ve sabunla yıkamayla temizlenir. Kuruması beklenir ve perde tekrar yerine asılır. Bu yöntem zor geliyorsa perde asılı olduğu yerde temizlenerek de temizleme işlemi yapılabilir. Eğer temizleme işlemi genel olarak zor geliyorsa mekanizmalı perdelerde kendi kendini temizleyen kumaşlar kullanılabilir. Bu kumaşlar üzerine her ne leke gelirse gelin temizlemeye odaklıdır. Örneğin çok zorlu bir yağ lekesi geldi dahi bir süre sonra o lekenin ortadan kaybolduğu görülür.

    Mekanizmalı perde çeşitliliği

    Zebra perde ve stor perde modelleri günümüzde çok daha çeşitlidir. Bundan 5- 6 sene önce mekanizmalı perdelerde kısıtlı model seçeneği varken şimdilerde her desenden, şekilden stor ve zebra perde bulmak kolay hale gelmiştir. Bu da mekanizmalı perdelerin kullanımını arttıran en önemli gelişmedir.

    Zebra ve stor perde fiyatları

           İlk çıktıkları zamanlarda stor perde ve zebra perde fiyatları şimdiye göre bir hayli yüksekti. Fakat zamanla kullanımın artması ve her yerde rahatlıkla bulunması sebebiyle fiyatları daha uygun hale geldi. Özellikle her kullanıcıya hitap etmek isteyen perde firmaları her türlü kumaştan mekanizmalı perde yaparak bütün kullanıcılara ulaşmayı hedefledi.

          Bu girişim sonunda günümüzde evinde mekanizmalı perde olmayan insan sayısı bir hayli azaldı. Evinin her köşesinde kullanmasa da zebra ve stor perdeleri bir şekilde bir yerlerde değerlendiren insan sayısı arttı. Bu da mekanizmalı perde kullanımının uzun süreler boyunca unutulmadan kullanılacağının sinyallerini vermiş oldu.