Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Mükemmel Bir Dekorasyon İçin Zebra Perde

    zebra perdeler

    Dünyada sınırlı kaynaklara sahibizdir. İnsanoğlu en çok enerji kaynaklarına ihtiyaç duymaktadır. Ancak enerji kaynakları maalesef ki oldukça yeterli kaynaklar değildir. Bu yüzden Doğal ve temiz enerji kaynağı arayışı hızla büyümektedir. Güneş, en temiz ve en doğal enerji kaynakları arasında yer almaktadır. Bu yüzden güneşten faydalanmak insan için büyük bir önem taşır.

    Modern hayatımızda yaşam alanlarımız için temiz ve doğal enerji ihtiyaçlarımızı güneşten karşılayabiliriz. Perdeler yalnızca kişisel mahremiyetlerimizi sağlamada yardımcı olmazlar. Bunun yanında güneş ışığı enerjisinden de faydalanmamızda yardımcı olurlar. Bu sayede bulunduğumuz yerlerde ısı ve enerji tasarrufu yapmamıza da olanak sağlayabilirler. Bu yüzden perdelere sadece estetik kaygısı ile bakılmamalıdır. Bu tarz ihtiyaçları giderebilmek için en uygun perdelerden birisi zebra perdelerdir. Tek bir mekanizma ile hem tül hem de güneşlik olarak kullanılabilen bu perdeler, ince ve dolgulu dokumanın çizgi halinde sıralanması ile bu adı almıştır. Bir tarafı sabit bir tarafı ise hareketli olan çift kat kumaşın mekanizma üzerinde hareket etmesi ile çalışır. Bu perdelerde aç kapa mantığı vardır.

                    Montaj, Yıkanma Ve Fiyat Durumu Nedir?

    Bu perdeler de stor perdeler gibi evlerimizde bulanan kornişlerin üzerine perdenin uzunluğuna bağlı olarak değişen aparatların vidalanması ile kolaylıkla montajı sağlanan perdelerdir. Kurulum işlemleri çok basit olduğu için herhangi bir ustaya ihtiyaç duyulmamaktadır.

    Perdeler kullanım alanlarına göre farklı yıkama zamanlarına tabii tutulabilir. Kimi zaman 3 ay kimi zaman 6 ay kimi zaman ise yılda bir kez yıkanan perdelerin mekanizmaları ile birlikte sökülmesi gerekmektedir. Perdenin alt kısmı çıtalara bağlı olduğu için mekanizmadan onu ayırmak düşünülmemelidir. Çıtaları ile birlikte sökülen perdeler yıkama işlemi sonrasında kolaylıkla aynı koşullarda montajı sağlanabilir. Yıkama işlemi için birçok profesyonel firma da hizmet vermektedir.

    Modellere, elektronik desteğe ve kumaşlara göre zebra perde fiyatları çeşitlilik gösterebilir. Metrekaresinin yaklaşık olarak 30 Türk lirası olduğu bilinmektedir.

                    Perdenin Çeşitlilikleri

    Perdelerin görüntü ve tarz olarak birçok çeşidinin olması ile insanlar geniş bir seçim yelpazesine sahip olmaktadır. Bu çeşitliliklerden zebra perde çeşitleri de nasibini almıştır. Birbirinden farklı birçok renk çeşitleri ve birçok fon seçimi ile bulunduğunuz ortamlara farklı havalar katabilirsiniz. Bunların dışında perdelerin uzaktan kumandalı olan çeşitleri de bulunmaktadır. Bu sayede perdeleri istediğimiz kıvamlarda ayarlayabiliriz. Perdelerde yapılan farklı fon çeşitlikleri sayesinde evlerimize zarif dokunuşlar yapabiliriz. Doğal ışık kaynağımız olan güneşi bu perdelerle iç dekorasyonlarda görmek de harika olacaktır.