Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Pek Çok Avantajla Gelen Jaluzi Perde

    Pek Çok Avantajla Gelen Jaluzi Perde

    Bundan yüz yıl önce geliştirilmiş çok eski perde sistemlerinden birisidir. Çok eski bir perde sistemi olmasına karşın günümüzde popülerliğini hala korumaktadır. Bu sistem ışık kontrolünde oldukça üstündür. En çok ofislerde ve iş yerlerinde kullanım alanı mevcuttur. Zaman içerisinde diğer kullanım alanlarına da yayılmış olup, özelikle ahşap formuyla dekoratiflerin doruğuna çıkmıştır. Uygulama mekanına uygun, farklı renkler ile kişiye uygun bir jaluzi perde modeli mutlaka vardır. Bu perdelerin popülerliklerini korumasında başlıca avantajlar fiyatları, farklı çeşitleri, güçlü ışık kontrolleridir.

    Fiyatları

    Bu perdeler pahalı olmayıp, ekonomik olan sistemlerdir. Perde sistemleri arasında metal jaluzi; fiyatları en cazip perde sistemleridir. Bu şekilde perde sistemleri arasında güçlü ve kullanışlı bir sistem arayanlar için bireysel ve kurumsal trend müşterileri arasında ciddi bir seçenek olmaktadır.

    Farklı Çeşitleri

    Jaluziler farklı ürün modelleri ve renk seçeneklerine sahiptirler. En popüler iki model arasında alüminyum jaluzi perde ve ahşap jaluzi perdeler bulunmaktadır. Alüminyum jaluzi standart bir jaluzi modelidir ve metal bantlara sahiptir. Ahşap jaluzi bantları özel ağaçlardan elde edilmiştir. Bu model özel bir materyalle donanmıştır. Bu zevkli ve görkemli modeller her mekanda kullanılabilen zevkli ve elit seçimlerdir. Metal jaluzilerde pek çok sayıda renk ve desen seçeneği bulunmaktadır. Simli modeller, ahşap desenli ve kabartma seriler trend collectionda mevcuttur. Ayrıca delikli yapıdaki perfore bantlara sahip de olanları vardır. Jaluzi bantlarında iki temel seçenek 16 mm genişlikte mikro jaluzi ve standart 25 mm genişlikteki jaluzidir.

    Güçlü Işık Kontrolleri

    Jaluziler iki türlü kontrole izin verirler. Birinci avantaj perde istenilen şekilde ve miktarda yukarıya toplanabilmektedir. İkinci avantaj da jaluzinin yatay uzanan bantlar arasındaki açının değiştirebilir olmasıdır. Tamamen kapalı şekilde bulunan jaluzi perde bantları arasındaki açı ağır ağır çoğaltılırsa ortama giren ışık miktarı da bu şekilde belirlenebilmektedir. Bunun yanı sıra gizlilik konusunda üstün olan sistemlerdir.

    Örneğin çok ışık alan bir mekanda açının küçük tutulması ışığın önemli kısmının bloklanması anlamına gelmektedir. Sistem tamamen kapatılıp bantlar arası açı 0 dereceye indirilirse uygulama mekanı dışarıdan asla gözükmez ve böylelikle tam gizlilik sağlanmış olmaktadır.