Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Pencerelerde Zebra Modası

                     zebra perde modası

    Perde Türk aile yapısının vazgeçilmezi pencere ve balkonlarımızın olmazsa olmaz parçasıdır. Mahremiyetimizin en önemli ev aksesuarlarımızdan biridir. Sadece evlerimizi değil iş yerleri ve ofislerimizi de süslemektedir. Zamanla birlikte perdede de değişimler modern renovasyonlar oluşmaktadır. Stor perde kolaylığı bayanları hemen cezbetmesinin arkasından stor perdenin daha şık alternatifleri tasarlanmaya başlandı.

    Pencerelerde zebra modası için fiyat aralıklarını belirleyen 2 unsur bulunmaktadır. Bir tanesi mekanizma diğeri ise imalatı yapılan kumaş türüdür. Mekanizma konusunda sıradan ve merdiven altı imalatlar ile yapılması durumunda kısa sürede ses çıkarmaya başlayacağını ve elinizde kalacağını unutmamanız gerekiyor. Kalitesiz mekanik aksam kullanıldığında perde fiyatları uygun olacak fakat çok çabuk bozulacaktır. En belirgin belirtisi olarak mekanizmadan çıkan sesleri fark edebilirsiniz.

    Diğer fiyat belirleyici unsur olarak da kumaş kalitesinden bahsetmek gerekiyor. Piyasada yerli, uzak doğu ve ithal Avrupa perde kumaşları bulunmaktadır. Burada kaliteli yerli kumaş bulunmakla birlikte uzak doğu kumaşlarına daha şüpheci bakmanızda fayda var. Sorun yaşamamak için ithal Avrupa kumaşlarını tercih edebilirsiniz. Kalitesiz kumaşlarda güneşi görmesiyle birlikte kendini bırakma yamulma çekme gibi fiziksel sorunların yanında koku yaptığını da unutmamak gerekiyor. Bu şekilde kumaşlar birbirini örtemez hale gelip işinizi göremeyecektir.

     Pencerelerde zebra modası için ölçüm konusunda da mutlaka uzman personellerden faydalanmanız gerekiyor. Sizin alacağınız ölçüler pencerelerde boşluklar bırakabilir kötü görüntü oluşturabilir. Temizlik konusunda da ciddi kolaylıklar sağlamaktadır. Perdenin kumaş türü olarak kumaş perdeden hiç bir farkı yoktur. Fakat üzerine geçilen apre yüzeyi kumaşı sertleştirmekte ve üzerinde adeta bir tabak oluşturmaktadır. Islak bir bez ile bu sert yüzeyi temizleyebilirsiniz.