Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Pendik Stor Perde Uygulaması

    pendik stor perde resimleri

    Özel bir kumaştan üretilen ve yine özel bir mekanizma sayesinde, üst kısmına yerleştirilen boruya sarılacak şekilde yukarı ve aşağıya hareket ettirilerek kullanılan perde çeşidine stor perde denmektedir. Pendik de bulunan sitelerin bir çoğuna yapmış olduğumuz bu modeli diğer semtlere de tavsiye etmekteyiz. Üzerinde bulunan boru genel olarak alüminyumdur ve hareket esnasında perdenin kumaşına hiçbir şekilde zarar vermez. Bu perdelerin sahip olması gereken özelliklerinden biri kumaşının gergin durmasıdır. Bu gerginliği sağlamak amacıyla perdenin alt kısmına, yani etek bölgesine lama bir profil yerleştirilir. Bu sayede perdenin etek kısmına ağırlık verilmiş olur ve gergin görülmesine sağlanır.

    Bu perdelerin kumaşları özenle seçilmektedir. Fon perde kumaşlarına benzese de o kadar kalın olmamalıdır ki üst tarafta bulunan boruya rahat bir şekilde sarılabilsin. Bu yüzden stor perde kumaşları özel olarak üretilmektedir. Diğer perde çeşitlerinden daha farklı bir dokuya sahip olan perdelerin ayrıca birçok renkte ve desende modelleri bulunmaktadır.

    Bu perdelerin kullanım alanları oldukça geniştir. Evlerde, işyerlerinde, toplantı ve davet salonlarında rahatlıkla kullanılabilen perdelerin dokuları da kullanılacak alana göre seçilmelidir. Polyester veya coton kumaşlardan üretilen perdelerin arka kısımlar PVC malzeme ile kaplanmaktadır. Bunun sebebi güneş ışığını geçirmesini engellemektir. Bu dokudaki perdeler genelde işyerleri ve evleri yatak odalarında kullanılır. Tülden üretilen perdeler ise genel olarak evlerin salon, oturma odası, çocuk odası gibi alanlarında kullanılır.

    Perdelerin farklı çalışma sistemleri bulunmaktadır. Zincirli, yavaş yaylı ve motorlu mekanizmalar kullanılarak üretilmektedir. En fazla tercih edilen ise zincirli modellerdir. Aynı zamanda perdelerin avantajlı olduğu diğer durum ise farklı alanlara montajı sağlanabilmektedir. Tavan veya duvara montaj edilebileceği gibi; pencere çerçevesine, korniş kısmına da sabitlenebilmektedir. Kumaşın çeşitliğine ve kullanılacak alanın büyüklüğüne göre farklı ebatlarda stor perde modelleri bulmak mümkündür. Genel olarak 200 cm ve 300 cm arasında üretilen perdelerin diğer bir dikkat çekici özelliği temizliğidir.

    Perdeler kolay kolay kirlenmeyen kumaşlardan ve malzemelerden üretilmektedir. Eğer kalem veya boya lekesi, çay veya kahve gibi lekesi zor çıkan ürünler dökülmezse leke tutmayacaktır. Temizliği için ise yumuşak bir bez veya pamuk yardımı ile kimyasalı az olan sabun kullanmak yeterli olacaktır. Temizlik esnasında kumaşa zarar verecek kadar sert bir baskı uygulanmamalıdır.