Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perde Demiri

    Perde demiri fon perdeleri duvara bağlamak için kullanılan aparatlara verilen isimdir. Oldukça kullanışlı ve aynı zamanda işlevsel olan bu demirler, hem şık hem de dekoratif görüntüler oluşturur. Farklı tasarım ve modelleri olan perde demiri, evlerde kullanıldığı gibi çeşitli mekanlarda bulunan fon perdelerde de kullanım alanına sahiptir.

    Perde demiri nedir? Sorusuna vereceğimiz cevap aslında tam olarak fon perdelerin kendilerine ait kuşaklarından sarılarak bağlandığı demir olarak tanımlanabilir. Birçok farklı ve şık tasarıma sahip olmasının yanında en çok kullanılan modelleri arasında kristal taşlı tasarımlar yer alır. Bunun yanında farklı tasarımlara da sahip olması mekânlarda dekoratif görüntüler oluşturmasını sağlar. Perde demiri modellerinde;

    • Kristal taşlı
    • İncili
    • Metal
    • Kristal taşlı ve kol bağlı

    gibi tasarımlara rastlamak mümkündür. Duvara monte edilerek kullanılır ve perde hangi yöne toplanacaksa buna göre monte işlemi uygulanır.

    perde bağlama demiri

    Perde Demiri Ne İşe Yarar?

     

    Fon perde ya da diğer adı olan fon drape perdeler, mekânlara farklı bir hava katan ve aynı zamanda dekoratif görüntüler oluşturan perde modelleridir. Bu perdeler, yan kısımlara toplanma özelliği gösterir ve oldukça estetik görüntülerin oluşmasını sağlar. Genelde geniş mekânlar için tercih edilen fon perdeler, kullanım ve görüntü açısından bu tür alanlarda daha etkili sonuçlar ortaya çıkarır. Ağırlık olarak saten kumaş kullanılmasına rağmen farklı kumaşlı modellere de sahiptir. Ayrıca son zamanlarda ev dekorasyonunda yoğun bir ilgi gören fon perde modelleri, perdelerin modern yüzü olarak tanımlanır.

    Perde demiri ise fon perdelerin tamamlayıcı aksesuarı olarak görülür. Fon perdeler sağa ve sola olacak şekilde yan kısımlara toplanır. Bu toplanma perdelerin üzerinde yer alan kemer ya da kuşak olarak adlandırılan aparatları ile gerçekleştirilir. Perdelerin orta kısmında yer alan kemerin yan kısımlarda tutuşturulması gereken aparatlar yer alır. İşte bu aparatlar perde demiri olarak adlandırılır. Kuşak ya da kemer ile sarılan perde, kat kat estetik bir görüntü oluşturması ve bu şeklini koruması için perde demirlerine bağlı kalması gerekir. Fon perdelerin estetik görüntülerinin kalıcı olmasına katkı sağlayan aparatlardan biri de perde demiridir.

    Perde demiri, fon perdelerin estetik ve güzel görüntüler sergilemesine yardımcı olmasının yanında kendi de aynı şekilde şık ve dekoratif tasarımları ile farklı tül perde modelleri ile uyum sağlar. Oldukça uygun fiyatlara sahiptir ve dekoratif olmasının yanında duvara monte edilmesi de kolaydır. Bir matkap ve kendisi ile verilen vidalar ile duvarlara kolayca monte edilir. Monte işlemi sırasında yatay ve düşey olarak konumunun iyi ayarlanması yeterli olacaktır. İstenmeyen görüntüler çıkmaması adına monte işleminden önce görsel olarak perde demirini monte edilmiş gibi denemek ve kontrol etmek etkili olacaktır. Bunun dışında geriye kalan sadece matkap ile delikleri açmak ve vidalar ile monte işlemini gerçekleştirmektir.