Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perde Korniş Montajı Nasıl Yapılır

    Günümüzde perdelerin renkleri, tasarımları, kumaşları ve modelleri kadar montajı da büyük bir önem arz eder. Evlerde düşünülen perdeler, ölçü alımından dikimi ne kadar geniş kapsamlı çalışmalar ile konuşlandırılır. Bunların yanı sıra perdelerin uygun şekilde asılması için gerekli olan korniş montajı da uygun bir şekilde yapılması gereken aşamalar arasında yer alır. Perde hizmetlerinin her aşamasında olduğu gibi montaj aşamasında da dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır.

     

    Perde korniş montajı nasıl yapılır? Sorusuna detaylı cevaplar vereceğimiz bu yazımızda siz de perde kornişlerinin montajı konusunda bilgiler edinebilir ve evlerinizde kendi kornişlerinizi kendiniz takabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece sizlere anlatacağımız adımları sırayla uygulamak ve kendi imkanlarımızla kornişlerinizi takmak kadar kolaydır.

     

    Perde Korniş Montajı Yapımı

     

    Perde montajında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan korniş ile montaj, perdelerin belirli büyüklükteki kanallar içerisinde açılıp kapanmasına yardımcı olan bir sistemdir. Genel olarak bakıldığında oldukça kolay olan bu montaj işlemi aşağıdaki gibi uygulanabilir;

     

    perde rayı

     

    • Öncelikle yapılması gereken perdenin takılacağı noktaların korniş üzerinde işaretlenmesidir.
    • Bunun ardından tavanda hem sağdan hem de soldan eşit bir şekilde boşluk bırakarak korniş üzerinde işaretleme yapılır ve kornişin fazlası kesilir.
    • Daha sonra ise perde ile beraber gelen portray aparatına vidalar takılır ve korniş üzerinde tornavida ya da şarjlı matkap ile vidalanır.
    • Kornişin takılacağı diğer aparatların 50 cm’lik aralıklar ile tavana montaj lambası işlemine geçilir.
    • Tavan montajı da bittikten sonra korniş üzerindeki aparatlar ile tavan aparatları birbirine geçirilir ve korniş perde takılması için hazır hale gelmiş olur.

     

    Genel olarak bir korniş montajı yukarıda anlattığımız şekilde yapılmaktadır. Montaj sırasında uygun dübel ve vidaların kullanılması sağlamlık açısından önemlidir. Bu nedenle montaj yapmadan önce gerekli malzemelerin hazır edilmesi genel işleyiş içerisinde kolaylık sağlar.

     

    Siz de perde montajı konusunda firmamızdan yardım alabilir ve işin içinden çıkamadığınızı düşündüğünüz durumlarda bizden yardım isteyebilirsiniz. Firmamız, alanında uzman personelleri ve kaliteli işçiliği ile her zaman sizlere yardımcı olmaya hazırdır.