Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perde Kültürümüz

    Perde Kültürümüz

    Öz kültürümüzün bir parçası olan perdeler, binlerce yıldır bizim kültürümüzün bir parçası olmuştur. Avrupa kültüründe bile, yakın zamana kadar perde kültürü yoktu. Ancak, Osmanlı ve Selçuklu dönemleri dahil, bütün kültürel tarihimizde, perde, vazgeçilmez bir öge halinde bulunmuştur. Özellikle, Doğu kökenli olan stor perde çeşitleri, Japonların perde kültürünün bir parçası olarak dünyaya yayılmıştır.

    KLASİK PERDE KÜLTÜRÜ VE BİZ

    Klasik perde kültürümüz, perde ve tülden oluşmaktadır. Bu iki yapının bir araya gelmesi ile birlikte, klasik perde anlayışımız oluşmuştur. Ancak korniş takmak, perdelerin tek tek kornişe dizmek, perdeleri yıkadıktan sonra ütülemek, perde kültürümüzün zor yanlarıdır. Ofis kültüründe, klasik perde kullanımı oldukça zahmetli olduğundan, stor ve dikey ürünleri, öncelikle ofislere gelmiştir. Ofislerin, ev ortamına göre daha işlek olması dolayısı ile perdelerin kirlenmesi de ona göre artmıştır. Bu nedenle dikey perde çeşitleri, ofis ortamında en çok tercih edilen ürünler haline gelmiştir. Ayrıca perde çeşitleri, günümüz piyasasında, ev tekstil ürünleri arasına girmiştir.

    YENİ NESİL DİKEY PERDELER

    Yeni nesil perde ürünleri, özel bir tasarıma sahiptir. Özel bir tasarımla üretilen dikey perde ürünleri, kenar kısımda bulunan zincirli ipler sayesinde, açılıp kapanabilmektedir. Kısa kenarı 10-20 cm, uzun kenarı ise pencerenin alt kısmı ile tavan arasında olan dikdörtgen parçalardan oluşan bu ürünleri, bu parçaların yarım daire ile dönüş yapması sonucunda açılıp kapanmaktadır.

    Pratik yapısı ile büyük firmaların tercihi olan bu ürünleri, kurumsallaşmak isteyen bütün kurumlar için, birinci derecede tercih haline gelmiştir. Perde çeşitlerinin, birçok desen ve renkte üretilmesi, ofis ve ev dekoruna özel tasarımların oluşturulması, perdeyi cazip kılan özellikler arasındadır. Desen ve renk bakımından, kurumsal bir havaya sahip bu ürünleri, ofis dekoru için öncelikli tercihtir.

    DİKEY PERDELERİN TEMİZLİĞİ

    Öncelikle, dikey perde mekanizmasını, tavandaki parçadan sökün. Daha önceden hazırladığınız ılık su ve deterjanı, stor perdeyi temizlemek için hazırlayın. Yumuşak telli bir halı fırçası ile zarar vermeden ovun. Yağ sökücü veya çamaşır suyu gibi ürünleri kullanmayın. Bu ürünlerin tahrip gücü yüksek olduğu için zarar verebilir. Çok sıcak su kollanmayın.