Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perde Tasarımında İşlevsellik Ve Estetik

    Perde Tasarımında İşlevsellik Ve Estetik

    Tasarım perde sektöründeki en önemli konulardan biridir. Bir kumaşın perdeye dönüşme serüveni, o modelin beğeniye sunulması riskli olduğu kadar heyecan verici bir hal alır.

    Ancak işlevsellik arttıkça estetik azalmaktadır. Bu yüzden denge ön plana çıkmaktadır. Perde seçerken dekorasyon ile uyumu, ihtiyaca yönelik kullanımı, güneş ışığı ihtiyacına göre örtücülüğü, temizlik kolaylığı, rahat kullanımı göz önünde bulundurularak doğru bir seçim yapılmalıdır. Bir mekanda yapılacak dekorasyonda, önce duvarlar, zemin ve perdelerden işe başlanır. Bu durum perdenin ne kadar önemli ve öncelikli olduğunu göstermesi açısından fikir verebilir.

    Perdede Kalite Standardı Ön Plana Çıkmaktadır

    Kaliteli bir stor perde modeli, genel olarak bakıldığında uyum ve renk bütünlüğü içindedir. Mekanizma, zincir ve etek çubuğu aynı renkte olup bir bütündür. Zincir ucunda ağırlık bulunmaktadır. Bu ağırlık zincirin düzgün durmasına yardımcı olmaktadır. Zincir sayesinde perde hareket edince, perde çok sessiz ve yumuşak bir şekilde çalışmaktadır. Perdenin kumaşı güneşe dayanıklı aprelenmiş olmalıdır. Sadece bu birkaç özellik dahi stor perde ve mekanizmasında yüksek kalite standartları olduğunu göstermek açısından önemlidir.

    Katlamalı stor, katlama perde, katlamalı store gibi kelimelerle halk arasında tasvir edilerek tanımlanan bu perdeler, uzun süre perde modasındaki yerini koruyacak gibi görünüyor.

    Desen Konusunda Alternatifler ve Çeşitlilik

    Modern, çağdaş tarzdaki perdeler için günümüzde binlerce farklı desen bulmak mümkündür. Müşterilerden bazıları polyester stor perde tercih ederken, bazıları kendi kişiliğini yansıtan simli perde, baskılı perde veya farklı desenlerdeki, çok farklı renklerdeki perdeleri tercih etmektedir.

    Ayrıca stor perdelerin görünümünü güzelleştirebilmek adına perde üreten firmalar, etek kısmını farklı boncuklarla süsleyerek onlarca farklı seçenek sunabilmektedir. Şu sıralar, Türkiye’de stor perde satışı tavan yapmış durumdadır. Özellikle internet üzerinden satışlar fazladır. Çünkü bir kaç tıklama ile odaya, salona, ofise uygun bir tasarım, renk ve desen seçilebilmektedir. Ayrıca hızlı bir şekilde siparişi verilebilmektedir.

    Kurulumu inanılmaz kolaydır. Siparişle gelen perdeler, birkaç gün içerisinde mekanlara ihtiyaç duyulan o zevkli havayı katmayı başarmaktadır. İster yeni evlenmiş olun isterse evi yenilemeyi düşünün, modern ve minimalist bir ortam yaratmaya çalışan herkes için stor perde modelleri uygundur.