Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perde Temizliği Konusunda Önemli Bilgiler

    perde temizliği konusunda önemli bilgiler

    Perde temizliği konusunda aşağıdaki maddeler dikkate alınarak temizleme işlemi yapılmalıdır;

    Perdenin cinsi: Stor perde, zebra Perde, jaluzi Perde, tül Perde, plise perde ve diğer perde çeşitleri… Perde cinsine göre perde temizleme işlemleri farklılaşmaktadır. Örneğin zebra ve stor perdeler benzer temizleme malzemeleri ile temizlenmektedir. Piyasadaki sprey temizleyiciler ile temizleme işlemi yapılabilmektedir. Jaluzi ve tül perdelerde çamaşır makinesinin hassas ayarlı programlarında ya da kuru temizleme firmalarında temizlenebilmektedir. Plise perde yüzey temizleyicilerin tamamıyla temizlenebilmektedir.

    Perdenin kumaşı: İpek, pamuklu, sentetik, plastik karışımlı, cam karışımlı, kâğıt karışımlı ve diğerleri… İpek ve pamuklu kumaş türlü perdeler çamaşır makinenizin en hassas ayarında orta ısı ile temizlenmelidir. Sentetik kumaşlı perdeler normal şartlar altında kumaş temizleyiciler tamamıyla rahatça temizlenebilir. Plastik, cam ve kağıt karışımlı perdelerde klasik yüzey temizleyici ve sprey temizleyiciler ile silinerek temizlenebilmektedir.

    Perde uyarıcıları: Perde temizliği konusunda perdenizin sipariş kutusundaki talimatlar, perde satıcıları ve perde üzerindeki etiketler üzerinde yazan temizleme şartlarıdır. Bu tarz uyarıcılar dikkate alınmalıdır.

    Perdenin büyüklüğü: Hacim itibari ile büyük olan perdeler (çamaşır makinesine sığmayan) profesyoneller tarafından temizlenmelidir. Renk, kırışıklık ve yırtılma problemleriyle karşılaşmamak için bu uyarı dikkate alınmalıdır.

    Mevsimsel olarak temizlik söz konusu olduğunda perde temizliği akla gelmektedir. Her zaman bu perdeler nasıl temizleniyor sorusu da aklı meşgul etmektedir. Özetle perde temizliğinde perdenin cinsi, kumaşı, büyüklüğü ve uyarı etiketleri dikkate alarak temizlik yapılması gerekmektedir.