Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perde Temizliğinizi Kendiniz Yapabilirsiniz

    Perde Temizliğinizi Kendiniz Yapabilirsiniz

    Çift katlı perde sistemi kullanılarak tasarlanmış olup, her perdenin kullanım amacı gibi ışığın denetimini sağlayabilmek veya dışarıdan içerisinin görünmesini engelleyebilmek adına ayrıca bir güneşliğe gereksinim duyulmayan ürünlerdir.

    Kumaşları genelde polyester iplikten üretilmektedir. Bazı farklı fantazi ürünlerde pamuk ve keten kumaşları mevcuttur. Ancak önemli husus, bu kumaşların içeriklerinden çok, üzerlerindeki apre kaplamalarıdır. Apre kaplama zebra perde kumaşına çift taraflı olarak sıvanmaktadır. Bu da kumaşın havayla irtibatını tamamen kesmektedir ve düzgün durmasını sağlamaktadır.

    Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

    Mekanizmalı perdeler olmasına rağmen temizliği çok basittir. Perdenin alanı kadar temiz bir zemin hazırlanmalıdır. Çünkü kumaşın hiç katlanmaması ve kırışmaması gerekir. Aksi durumda üzerindeki apre kat iz yapıp düzelmez hal alır ve perdeniz kırışık görünür. Perde yukarıda tamamen toplanır, borusu ile birlikte yan montaj ayaklarından çıkarılır.

    Hazırlanan temiz zemine yatırılarak borusu çevrilerek perde tamamen açılır. Perdeyi temizlemekte kullanılacak beyaz sabun veya deterjanla köpürtülmüş ılık su ile birlikte yumuşak bir temizleme sünger hazırlanır. Temizleme süngeri hazırlanan bol köpüklü ılık suda ıslatılır ve iyice sıkılarak nemli bırakılır. Köpük kısmından alınarak ve zebra perde kenarlarına paralel olarak fazla güç harcamadan temizlenir. Aynı işlem arka yüz için de uygulanır.

    Perde kuru ve yumuşak bir havlu ile kurulanır. Yine yerde borusuna, oklava hareketi ile tamamen sarılarak yerine takılır. Mekanizmadan perde aşağıya kadar indirilerek yerinde iyice kurumaya bırakılır. Bu işlemleri yapıldıktan sonra perde ilk günkü gibi tertemiz olacaktır.

    Zebra ve Stor Arasındaki Fark Nedir?

    Görsel olarak her iki perde arasında da çok fazla fark yoktur. Tasarımlarında kullanılan iplikler, kumaş dokuları ve mekanik teknoloji aynıdır. Stordan farklı olarak zebralarda çift perde sistemi kullanılmaktadır. Farklı olarak zebra perde modellerinde iplikler şeritli olarak dokunur ve boşluk bırakılır. Kapalı konuma getirildiğinde boşluklar birleşerek bir şerit oluşturur ve ışık denetimi sağlanır.

    İki perde de dijital baskı sistemiyle farklı desenler kullanılarak tasarlanabilir. Tercih olarak zebra modeller daha çok mutfakta ve çocuk odalarında tercih edilirken, stor perdeler daha zengin bir tasarıma sahip olduğundan ötürü hemen hemen evin her bölümünde kullanılabilmektedir.