Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perdede Kolaylık Dönemi

    Perdede Kolaylık Dönemi

    Stor perde modelleri kullanışlı oluşu ve temizlik açısından sağladığı kolaylık dolayısıyla günümüzde en çok tercih edilen perde çeşidi haline gelmiştir. Bu perdeler diğer perdelere oranla daha sert dokuda ve kağıt gibi bir yapıya sahiptir. Perdenin uç kısmındaki metal şerit ile hem perdenin uçlarının dik durması hem de ağırlığından faydalanılarak aşağı doğru dümdüz durması sağlanır.

    Perdenin üst kısmında bir makara sistemi ve o makarayı çalıştırmamızı sağlayan bir zincir sistemi mevcuttur. Kullanıcı o zinciri çevirdiği anda makara sistemi çalışacak ve perde rulo halinde katlanıp geri çevrildiğinde aşağıya doğru açılacaktır. Bu perdeler kimi zaman sadece tül perde yerine, kimi zaman güneşlik, kimi zaman da hem tül hem güneşlik yerine kullanılmaktadır. Son yıllarda özellikle bayanların favori tercihi haline gelen storlar, oldukça kolay monte edilmektedir.

    Temizliği

    Temizliği konusunda bayanlar genelde tereddüt yaşasa da, stor perde temizliğinin de bir sektör haline gelmesi ile rahat bir dönem başlamıştır. Günümüzde perdeleri evden teslim alarak temizliğinden sonra tekrar eve teslim ve monte eden temizlik ve kuru temizleme şirketleri mevcuttur. Perdelerin temizliği sırasında duvarınızda hiçbir hasar oluşmaz. Perdeler sadece bir dil yardımı ile oturtulduğu yuvadan çıkartılıp temizlenir ve tekrar yuvasına oturtularak güvenli temiz ve kolay bir kullanım sağlar. Yenilenen kumaş çeşitleri ile tozu bünyesinden uzak tutan ve kirlenmesini geciktiren kumaşlar bu temizleme rutininin ertelenmesine katkıda bulunur.

    Çeşitleri

    Çeşit çeşit tül perdenin altına sade bir güneşlik olarak kullanılabileceği gibi desenli ve ince dokulu kumaşlarla tül perde olarak da kullanılabilirler. Kimi zaman da ikili kasa sistemi kullanılarak hem tül hem de güneşlik perde olarak kullanılabilir. Burada farklılık tamamen kullanıcının zevkine kalmış bir durumdur. Günümüzde ütü ve yıkamada sağladığı kolaylıkla sadece ofis, iş yeri gibi ortamlarda değil evinizin salonundan mutfağınıza, cam balkondan otel lobisine kadar çeşit çeşit ortamda tercih edilmektedir. Stor perde kasaları artık kullanmakta olduğunuz korniş raylarına takılarak daha kolay monte edilebilmektedir. Bu sayede hiçbir toz ve kir oluşmadan kolay bir şekilde kullanımı hazır hale gelir.