Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Perdeler Hakkında Merak Edilenler

    Perdeler Hakkında Merak Edilenler

    Stor Perde Nedir Ve Nerelerde Kullanılır

    Alüminyum boru üzerine, yaylı ya da zincirli bir mekanizma yardımıyla, kumaşın rulo şeklinde sarılması yoluyla oluşan bir perde çeşididir. Son yıllarda oldukça popüler olan Bu perdenin eteğinde, bir lama profili yer almaktadır. Bu lama profili kumaşın dik ve gergin durmasını sağlamaktadır. Stor perde ürünlerinde kullanılan kumaşın eniyse kumaş çeşitlerine göre değişim göstermektedir. Örneğin; kumaş çeşitlerine göre kumaş eni, 200, 240 veya 300 cm olmaktadır. Aynı zamanda stor perde modelleri çok fazla çeşit renk ve desende olabilmektedir. Kişinin zevkine göre kumaşların eteklerine farklı desenler de yapılabilmektedir. Perdelerin seçiminde kumaşlarının desenlerine bakıldığı zaman temiz görünmesi ve temizliği daha rahat yapılabilecek kumaşların tercihi oldukça önemlidir. Bunların yanında perdenin kullanılacağı yer de önem arz etmektedir.

    Kumaş türlerine bakıldığında koton ve polyester kumaşlar her yerde kullanılırken, blacout kumaşlar ın genelde ofislerde kullanılması tercih edilmiştir. Blacout kumaş türlerinin arkası pvc kaplıdır, bu yüzden dışarıdan içeriyi göstermemektedir. Bu özelliği, insanları yatak odasında bu kumaştan üretilmiş perdeleri kullanmaya yöneltmiştir. Karartma kumaşı da denilen blacout kumaşının iki tarafı da saten dokumadan meydana gelmiş, orta kısmında siyah iple dokunmuş kumaş sayesinde ışığın geçmesine engel olunmuştur. Özellikleri nedeniyle güneşten de etkilenmezler, bu sayede daha dayanıklı ve uzun ömürlü olurlar.

    Perdenin Montajı Nasıl Yapılır

    Perdenin montajının yapılmadan önce takılacağı bölüm iyi bir şekilde ayarlanmalıdır. Ayrıca montajın yapılacağı zemine dikkat edilmelidir. Çünkü montaj işlemi gerçekleştirilirken zeminden kaynaklı olarak sorunlar yaşanabilir Bu perdenin kurulumu pek çok profesyonel yöntem gerektirir. Bunlar kısaca; korniş aparatı ile montaj, L ayak aparatı kullanarak montaj, tavana montaj, pencere kasasına montaj, pencere kasası içine montaj gibi yöntemlerdir. Bu yöntemlerden en çok tercih edilen, korniş aparatı ile montajdır.

    Korniş aparatı ile montajda, perdenin takılacağı bölümler, noktalar kornişin üzerinde işaretlenir. Pencerenin sağına ve soluna eşit oranda olacak şekilde takılır. Portray aparatının vidaları takılıp belirlenen noktalara ve korniş aparatının üzerine vidalanır. Perdenin mekanizmasının arka kanalı portray üzerine takılır. Daha sonra ön kısımdan bastırılarak mekanizmaların oturtulması sağlanır ve montaj işlemi tamamlanmış olur.