Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Renk Ve Tasarımlarıyla Yeni Perde Kültürü

    Renk Ve Tasarımlarıyla Yeni Perde Kültürü

     

    Beyazlatma veya etkili temizlik, kumaş perdelerde hanımları bezdirmiştir. Yeni çıkan ve kumaş perdelerin yerini hızla almaya devam eden zebra perde modelleri, temizlenme sorunu olmayan perdelerdir. Bu perdelerin iki rengi olduğu için bu adı almıştır. Yeni çıkan modellerinde resim ve desen çalışmaları iki renk şeklindedir.

    Neden İki Renk

    Bu perdenin tasarımını oluşturan bu iki renk, biri açık biri koyu şeklindedir. Açık renk tasarımında karşı taraf görünmektedir. Koyu renkte ise karşı taraf görünmemektedir. Bu perdenin sisteminde perde iki katlıdır ve bu iki ucu birbirine bağlı perdenin ortasında biri aşağıda ve biri yukarıda olmak üzere iki tambur vardır. Üstteki tambur aktif, aşağıdaki çubuk ise sadece perdeyi dik tutmaktadır. Aynı renkler üst üste gelince açık, farklı renkler üst üste gelince kapalı konumuna geçmektedir. Yan kısımdaki ipler, yukarıda tambura bağlı çarklara bağlıdır. İpi çektikçe çarklar dönmektedir ve perdenin açılışı ve kapanışı gerçekleşmektedir.

    Zebra perde çeşitlerinde aradığınız pratikliği ve estetiği bulabilirsiniz. Üstelik eski perdeler gibi pahalı temizlik maddeleri ile aylık yıkanmak zorunda değildir. Kirlenmeye göre, yılda veya iki yılda bir temizlemek yeterlidir. Temizleme işlemini kendinizde yapabilirsiniz. Yumuşak bir fırça ve sabunlu su ile banyoda fırçalamanız yeterlidir. Sert bir yapısı olduğu için, sert maddelerle fırçalamamalısınız. Zedelenmemesi için yumuş ve zarar vermeyen fırçaları tercih etmelisiniz. Kir tutmayan yüzeyi sayesinde, kiri emmez ve bu sayesi uzun zaman temiz kalabilir.

    Yeni Modelleri Görmelisiniz

    Perde almaya karar verdiyseniz, bu ürünün modellerini görmeden karar vermeyin. Pliseli perdeler, simli, karartma, iki renk, sade iki renk, resimli iki renk gibi birçok tasarım özelliklerine sahiptir. Zebra perde alacağınız zaman, kullanacağınız mekanın özelliklerine de dikkat etmelisiniz. Renk tasarım ve dizayn uyumu başarılı bir dekor çalışması için önemli unsurlardandır. İşlevsel özellikleri bakımından eski perdeler gibi iki tarafa çekmek gibi bir zahmete katlanmıyorsunuz. Yapmanız gereken yan kısımdaki ipi hafifçe çekmek. Zebra perde anında açık konuma gelmektedir. Hem perde, hem de tül perde özelliğinde olduğu için, sizi iki zahmetten kurtarmaktadır. Kullanışlı özellikleriyle sınıfının en iyi ürünü içerisinde yer almaktadır. Teknik özelliklerinin başarılı ve etkili olması, bu perdelerin yeni nesil perde kategorisinde olmasını sağlamıştır.