Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Resimli Perde

    İhtiyaca göre ve dekorasyon tercihlerine göre farklı şekillerde kullanılabilen perdeler, son dönemlerde oldukça popüler bir uygulama olan resimli perdelerle farklı bir tanıma kavuşmuştur. Fotoğraf veya farklı manzara resimleri ile dijital baskı yapılarak kullanıma sunulan perde çeşitleri arasında,

    • Karartma ve stor perdeler
    • Güneşlikler
    • Dikey kumaş perde çeşitleri
    • Zebra perdeler
    • Screen perdeler yer almaktadır.

     

    Bu tür resimli perde taleplerinde baskı yapılması istenen resimlerin fotoğrafları önceden imalatçı firmaya gönderilmeli, perdelerde yer alması istenilen resim veya fotoğraf büyük olmalıdır. Bu tür perdelerle ev ve işyerlerinde mevsim şartlarından ve güneş ışınlarından korunma sağlanırken, aynı zamanda, işyerlerinin logoları basılarak işletmelerin reklamları da yapılabilmektedir. Resimli perdeler,

    • Banka şubeleri
    • Mobilya mağazaları
    • Kafe
    • Restoran
    • Pastane vb. gibi yerlerde oldukça şık bir görünümle kullanılabilmektedir.

    resimli perde

    Ev veya ofislerde kullanılan stor perdelere yapılan içerden manzara, insan resimleri, dijital baskılı resimler istenilen ölçüde yapılabilmekte, perdeler kapalı olduğunda mükemmel manzaralarla pencereler süslenebilmektedir. Kişiye özel olarak dijital baskılı perdeler m² bazlı hesaplanarak müşteri kullanımına sunulmaktadır. Mat polyester, karartma, stor ve zebra perdeler için baskı maliyetleri o günkü baskı fiyatlarıyla değerlendirilmektedir. Karartma perdelerde yapılan dijital baskılar diğer perdelere oranla normalden daha mat çıktığı için bu tür perdelere uygulanacak resimlerin yüksek çözünürlükte olması gereklidir.

    Baskı yapılarak resimlendirilen perdelere uygulanan fiyatlara baskı maliyeti ve perde fiyatı dâhil edilmektedir. Baskılı perdelerde normal perdelere oranla kumaş firesi daha fazla olmakta, ortaya çıkan fire miktarı baskılı perde maliyetine eklenmektedir. Kişiye özel dijital baskılarla hem renklendirilen hem de birbirinden güzel resimlerle ayrı bir görsellik kazanan perdeler, farklı renk ve desenlerle yaşam alanlarını farklılaştırmaktadır.

    Oldukça uygun maliyetlerle yapılan resim baskıları, günümüzde oldukça geniş kullanım alanlarına sahip bulunmaktadır. İnsan sağlığına zararsız ve çevre dostu boya maddeleriyle renklendirilen resimli perdeler, su bazlı ithal boyalarla ve dijital baskı tekniğiyle yapılmaktadır. Baskılı perde olarak da adlandırılan bu tür perdeler, çocuk odaları, bebek odaları, genç odalarında sıklıkla kullanılmaktadır. Özellikle taraftar grupları tarafından tercihe dilen takım logolu perdeler de resimli perdeler arasında en sık tercih edilen modeller arasında yer almaktadır.