Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stil Sahibi Perde Modelleri

    Stil Sahibi Perde Modelleri

    Doğru perde seçimi yapılarak evin veya yaşam alanının havası değiştirilebilir. Odaya kattığı sıcaklıkla bilinen stor perde modelleri, güneşin ve sokak ışığının içeri girmesine engel olurken içeride yaşananların da dışarıdan görülmemesini sağlar. Doğru perdenin seçilebilmesi için; dekorasyon stilinin, alanın büyüklüğünün ve renk düzeninin göz önünde tutulması gerekir.

    Perde Seciminde Stil Anahtarlari

    Pencere büyüklüğüne uygun olarak tasarlanacak katlamalı perde modelleri, odanın tarzı ve ihtiyaçları göz önünde tutularak hazırlanmalıdır. Modern dekorasyonların kullanıldığı mekanlarda düz veya geometrik desenli kumaş seçimi uygun olurken, sade ve minimalist odalara çiçek desenli kumaşlar kullanılabilir.

    Jaluzi, zebra, katlamalı ya da stor perde modelleri; modern görünüme sahip evler veya kurumsal ofislerde tercih edilebilir. Bu perdelerin asılacağı mekanizmanın camla uyumlu olması halinde tercih edilmesi gereken modeller, eve hafif ışık girmesini sağlayacak olan tül kumaşlar arasından seçilebilir. Perde rengi belirlerken ise; duvar rengi, dekorasyon tercihi ve aksesuar seçimleri göz önünde tutulmalıdır. İlginç desenler odaya enerji katarken, renkli tercihler sade odalar için vazgeçilmezdir.

    Küçük Odalara Ferahlık Katan Perdeler

    Küçük odalarda kullanılacak her detayın önemi vardır. Sade ve tek renk perdelik kumaşlar odanın olduğundan daha ferah görünmesini sağlar. Renk ve desenin bir arada kullanıldığı odalarda ise perdelerin tek renk olmasına özen gösterilmelidir. Uzaktan kumandalı katlamalı perde modelleri kış bahçeleri, çatı katı odalar ve teraslarda da kullanılabilir.

    Perde kumaşının kalınlığı içeriye alınmak istenen güneş ve ışığın derecesine göre ayarlanabilir. Çabuk yıpranmayacak ve kolay solmayacak kumaş seçimi ve renk tercihi, perdelerin daha uzun ömürlü ve kullanışlı olmasını sağlar. Yaz ve kış ayları için ayrı ayrı hazırlatılacak perdeler, dekoratif açıdan düşük maliyetlerle büyük değişimlerin yaşanması için en ideal çözümdür.

    Büyük camlarda tek parça ya da pencere ölçülerine göre uyumlu parçalı olarak hazırlanacak stor perde modellerinin alt kısımları dilimli ya da düz olabilir. Yaşam tarzına uygun perde seçimi, kişinin yaratıcılığına ve zevkine göre değişiklik gösterebilir. Keskin çizgi ve renkler yerine tercih edilecek sade tonlar uzun süreli bir kullanım için en sağlıklı çözüm önerisidir.