Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Aparatları

    Stor perdeler, giderek eski ve klasik perdelerin yerini almaya başlayan ve mekanlarda oluşturduğu şık ve göz kamaştırıcı görüntüler ile daha estetik bir hava yaratan son zamanlarda en çok tercih edilen perde modelleridir. Özellikle yeni yapılan evlerde artık klasik perdeler kullanılmamakta ve çoğunlukla stor perdeler tercih edilmektedir. Stor perdeler, birbirinden farklı model ve tasarım ile ön plana çıkar ve geniş bir ürün gamına sahip olması tercih edilmesindeki bir başka etkendir.

    stor perde mekanizması

    Stor perde aparatları, bu perde modellerinin meydana gelmesine etkili olan mekanizma ve diğer bileşenlerdir. Yani stor perdelerin kurulumunda gerekli olan aparatlar olarak adlandırmak mümkündür. Bu aparatlardan herhangi biri eksik olduğunda stor perdelerin kurulumunu gerçekleştirmek mümkün olmaz ya da aksamlarından birinin eksik olması kullanım da zorluklar çıkarabilir.

    Stor Perde Aparatları Nelerden Oluşur?

    Stor perde farklı aparatların bir araya gelmesi ile kurulumu gerçekleştirilen perde modelleri arasında yer alır. Özel bir mekanizmaya sahip olan bu perdeler, sahip oldukları mekanizma sayesinde kullanım kolaylığı sağlar ve bunun yanında dekoratif görüntüler oluşturur.Stor perde aparatları arasında;

    • Makara
    • Dişli
    • Makara ve dişliyi koruyucu kapak
    • Tavana monte aparatı
    • Zincir
    • Zincir kilidi
    • Perde kumaşı

    Bu aparatlardan her biri stor perde kurulumunda önemlidir. Tabi bunların yanında vida ve dübel gibi ufak çapta malzemelerin de olduğunu söylemeden geçmeyelim. Sonuçta vida ve dübel gibi malzemeler de monte sırasında kullanılacak ve gerek olan aparatlar arasında yer alır. Ancak stor perdelerin genel itibari ile bu aparatlara sahip olduğunu söylemek mümkün.

    stor perde aparatları

    Bu aparatlar içerisinde makara perde kumaşın sarıldığı aparat olarak ön plana çıkıyor. Perdenin açılıp kapanması sırasında kumaş bu makaraya sarılıyor ya da sistem tam tersi olacak şekilde işliyor. Makaraya bağlı olan dişli ise zincir yardımı ile perde kumaşının aşağı yukarı yönlü hareket etmesini ve doğal olarak perdenin açılma ve kapanma işlemini gerçekleştiriyor. Zincir, tüm stor perdelerin dekoratif ve kullanışlı parçalarından biri, hatta olmazsa olmazlarından demek yanlış olmaz. Perdenin kolayca açılıp kapanması zincirler sayesinde mümkün oluyor. Zincir kilidi ise zincirin birleşme noktasını içerisinde hapseden ve zincirin her zaman aşağı salınım yapmasına yardımcı olan bir aparat. Zincir kilidi de perdenin kolayca kullanılması açısından önemli aparatlardan biri olma özelliğini taşıyor. Bunların dışında tavana monte aparatı ve koruyucu kapak her stor perde mekanizmasında var olan aparatlar. Yani tüm stor perdelerde bu aparatları görmek mümkün.  Makara ve dişlinin korunmasına yardımcı olan koruyucu kapak aynı zamanda mekanizmayı saklıyor ve hoş olmayan görüntülerin ortadan kalkmasını sağlıyor.

    Stor perde modelleri, mekânlarda dekoratif ve estetik görüntüler oluşturmaları adına her şeyin düşünüldüğü perde modelleri arasında yer alıyor ve zaten sahip olduğu bu özellikler sayesinde oldukça fazla tercih ediliyor.