Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Kullanımı Ve Kurulumu Nasıldır?

    Stor Perde Kullanımı Ve Kurulumu Nasildir

    Perde bir evin olmazsa olmazı olarak tanımlanan hem evin mahremiyet sınırlarını çizen hem de güneşten koruyan bir dekor ürünüdür. Bunun yanında perde evdeki eşyalarla bir bütün oluşturarak ekstra bir görünüm avantajı verir. Perde sektöründeki sürekli gelişim ve değişim evlerdeki perde şekillerini ve görsellerini de değiştirdi. Eskiden kornişe takılan tül ya da güneşlik olarak adlandırılan perdelerin yerini stor perde aldı. Halen klasik perdeler kullanılmaya devam edilse de yeni alımlarla stor perde ön planda tutulmaktadır.

    Kullanım Avantajları

    Ekonomiklik anlamında daha uygun fiyatlara bir kaç kanada ayrı ayrı perde yapılabilir. Sadece cam olan kısımlar için perde almak maliyeti ciddi anlamda düşürecektir. Duvardan duvara perde yerine her cam için gerekli olduğu kadar perde kullanılacağından görünüm daha sade ve daha ferah olacaktır. Stor perde modeleri kullanımında evler daha temiz görünür. Yere kadar uzanan pileli perdelerde tozlar kumaş aralarında birikebilir hatta perde açılıp kapandığında bu tozlar etrafa uçuşabilir. Stor avantajında ise toz ya da bakteri barındırmayan özel kumaşlar kullanılır. İstenildiğinde perde en tepeye aparatı yardımıyla kaldırılır veya yarım açılabilir. Zebra olarak adlandırılan modelleri gün ışığını istenildiği ölçüde içeri almaya yarayan paralel çizgilerle ayarlamayı sağlar. Evlerde ve iş yerlerinde rahatlıkla kullanılan bu perdeler kolaylıkla da temizlenebilir. Kurulumu oldukça kolay olup binlerce farklı modele sahiptir.

    Eşyalara Uyumu

    Dantelli ya da işlemeli modelleriyle birçok alana rahatlıkla şıklık katan modellerinin yanında sade düz özel kumaş şeklinde üretilen modelleri mevcuttur. Bu perdeler kullanım alanlarına göre üretilir. Örneğin mutfak ya da yatak odası için özel dizayn edilmiş renk uyumu açısından sipariş üzerine tasarlanabilmesi kullanım kolaylığı sağlamaktadır. İstenildiğinde klasik perdeyle kombinlenerek kanatlı olarak kullanımı da mümkündür.

    Nasıl Monte Edilir?

    Bu perdeler ekstra bir maliyet içermeyen kolay kurulum özelliğine sahiptir. Korniş üzerine açılacak delikler yardımıyla özel aparatı aşağıya bakacak şekilde duvara takılır. Perdenin büyüklüğüne göre taşıma durumuna göre 4 gerek duyulursa daha fazla delik matkap yardımıyla açılır. Kolay takılan perde kısmı bu aparata geçirilir ve kullanılmaya başlanabilir. Perde kenarından sallanan zincir görünümlü sarkacın aşağı ya da yukarı çekilmesi durumunda açılıp kapanır.