Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Modelleri ve Çeşitleri

    Stor Perde

    Stor perde mekanizmalı bir perdedir. Perdenin, en üst kısımda bulunan borunun etrafına sarılarak mekanizmayla aşağı yukarı çekilmesiyle meydana gelir. Mekanizmayı aşağı, yukarı indirmeye yarayan bir zincir bulunur. Bu sayede perde açılıp kapanır. Mekanizmalı perdelerin kullanım kolaylığı bu şekilde sağlanır.

    Kullanım yeri olarak stor perdeler ilk olarak ofislerde ve iş yerlerinde kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonralarda şık ve sade oluşu nedeniyle evlerde kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde güneşliklerin yerine stor perde daha sık kullanılmaya başlanmıştır. Stor perdelerin kullanışı hem kalabalık görüntüyü azaltmış hem de kullanılan tül perdenin görüntüsünü bozmadan kullanılmasını getirmiştir.

    Stor perdelerin kumaş seçenekleri

    Stor perde ne çok kalın ne de çok ince kumaştan yapılmalıdır. Stor perde için kullanılması gereken ideal bir kalınlık olmalıdır. Aksi halde perde kalın olursa kolay katlanmayacak ve pot duracaktır. Aynı şekilde fazla ince olursa perde çok salaş duracağından hoş bir görüntü olmayacaktır. Stor perde yapılabilen birden fazla kumaş çeşidi bulunur. Bunlar;

    Opak kumaş

    Black out kumaş

    Tül

    Sun screen

    Tarzı kumaşlardır.

    Bu kumaş modellerine ek olarak desenli, renkli, ya da kendinden desenli kumaşlar kullanılabilir. Bu kumaşlarda stor perdeleri piyasada bulmak oldukça kolaydır. İlk çıktığı zamanlarda çok fazla çeşidinin bulunmamasına rağmen son zamanlarda stor perdeler için birçok kumaş çeşidi vardır. Kumaş seçimi kullanılacak mekâna göre belirlenir. Bu kumaşın kullanılacak olan mekânı boğmaması gerekir. Bu dekorasyonda yanlışlara yol açacaktır. Sade mekânlarda desenli ve renkli storlar kullanılabilirken, hareketli mekânlarda sade kumaşlardan stor kullanmak doğru bir tercih olacaktır.

    Zebra perde modelleri

    Zebra perdeler hem tül hem de güneşlik işini aynı anda gördüğü, temizliği ve montelenmesi daha kolay olduğu için son 5- 6 senedir sıklıkla kullanılmaktadır. Günümüzde zebra perde modelleri oldukça çeşitlilik göstermektedir. Kumaşı farklılık gösterdiği gibi mekanizması da farklılık gösterebilir.

    Zebra perdelerin kullanım alanları çıktığı günden bu güne değişiklik göstermiştir. Önceleri ofis tarzı yerlerde kullanılırken şimdilerle evin her köşesinde sıklıkla kullanılmaktadır. Hem perde hem de güneşlik görüntüsünü sevmeyenler ve dekorasyonda sadelikten yana olanlar evlerinin her köşesinde zebra perdelere yer vermiştir.

    Bir ürün ilk çıktığı zamanlar pahalı olsa da zamanla fiyatında düşmeler görülür. Bunun sebebi bu ürünün daha çok ulaşılabilir olmasıdır. Aynı şekilde zebra perde fiyatları da ilk zamanlarda oldukça yüksekken sıklıkla kullanılması ve her yerde bulunmasından dolayı şimdilerde daha uygun fiyatlara satılmaktadır.