Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Ölçüleri

    Stor perde, belirlenen kumaşın makara üzerine sarılarak bir zincir yardımcı ile hareket ettirildiği perde modeli olarak tanımlanır. Bu perde modellerinde mekanizmada yer alan makara zincir yardımı ile hareket ettirilir. Perdenin üst kısmında yer alan alüminyum boruya yaylı ya da zincirli bir mekanizma tarafından sarılan kumaşlar özel apre olarak bilinen yani işlemden geçirilmiş kumaş olma özelliğine sahiptir. Kumaşın bu işlemden geçirilme nedeni ise boruya sarılması sırasında  sağa ya da sola kaymasını önlemek ve kumaşın kırışmasını engellemek içindir.

    Stor perde ölçüleri her pencereye göre değişiklik gösterir. Bu nedenle ölçü almak için bazı kurallar dışına çıkılmamalı ve pencereler için en uygun şekilde ölçüler alınmalıdır. Perdelerin amacı gün ışığını içeri almak ya da geceleri mekan içerisinde mahremiyet sağlamak adına önemli bir konumda yer alır. Dekoratif olması kadar amacına uygun hizmet etmesi de aynı şekilse önemsenmesi gerek durumlar arasında yer alır. Bu nedenle perde ölçüsü almak dikkat edilmesi gereken bir husustur.

    stor perde ölçüleri ve ebatları

    Stor Perde Ölçüleri Nasıl Alınır?

     

    Stor perde ölçüleri alınırken bazı hususların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtmiştik. Şimdi ölçü alımı nasıl olur ve ölçü alırken nelere dikkat edilir? detaylı bir şekilde inceleyelim.

     

    • Stor perde ölçüleri alan bir kişinin ilk dikkat etmesi gereken stor perde takılacak pencerenin zemin, yan duvarlar ve tavana olan mesafeleridir. Ölçülerin uygun bir şekilde alınması stor perdenin her türlü amaç doğrultusunda kullanılmasına olanak sağlayacaktır.
    • İnşaat sektöründe perde konularında herhangi bir standardizasyon çalışmadı olmaması nedeniyle perde ölçümü yapmak önemli bir konuma gelmiştir. Bu nedenle perde takımında ölçülerin belirlenmesi ev sahibi ve perde hizmeti verenlere bırakılmıştır.
    • Stor perde ölçü alımında dikkat edilmesi gereken başka bir husus da stor perdenin takılacağı pencerenin ön kısmında kalorifer olup olmadığıdır. Ayrıca pencerenin açılan ve açılmayan bölümleri, pencerenin kolları ve pencerenin altında kalan mermer çıkıntısı da yine dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır.
    • Perdeler düşey konumda hareket etmesinden dolayı hiçbir engelle karşılaşmamaları gerekir.
    • Stor perdelerde kumaş ölçüsü her zaman mekanizma ölçüsünden 4 cm daha dardır. Mekanizma ölçüsü alınırken kumaş genişliğinin yan kısımlarından 2’şer cm daha fazla olacak şekilde pay bırakılmalıdır.
    • Stor perde ölçü alımı işleminde başka bir önemli nokta da montaj yapılacak en üst noktadan perdenin kapatacağı en alt noktaya kadar olan mesafeye 15 cm daha eklenmesi gerektiğidir. Bu eklenecek kısım sarım payı olarak adlandırılır.Sarım payının nedeni perde tam olarak pencereyi kapattığı anda mekanizmada yer alan alüminyum borunun çıplak olarak görünmemesi içindir.

     

    Diğer yandan stor perde ölçüleri fiyat hesaplanırken en küçük: en 100 cm ve boy ise 200 cm yani 2 metrekaredir. Genel online alışveriş üzerinden minimum ölçülerde stor perdeler bu ölçülerde satışa sunulur. Fiyatlandırma bu şekilde de olsa isteilen en ve boy ölçüsünde stor perde satın alabilirsiniz. Resimde bulunan karartma stor perde modeli camların ebatlarına göre özel hazırlanarak yerine montajı firmamız tarafından yapılmıştır.