Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Özellikleri, Avantajları Ve Sağladığı Etkiler Hakkında Bilgiler

    Stor Perde Özellikleri, Avantajları Ve Sağladığı Etkiler Hakkında Bilgiler

    Kullanım Alanları

    Kullanım alanlarına içerisinde bu perdeler görünüm olarak genelde mutfağa yakışan bir perde türüdür. Çünkü oldukça pratiktir. Stor perde kullanışlı olması da artı bir avantajdır çünkü insanlar genelde daha çok evlerinde mutfak bölümünde bu perdelerin kullanılmasını tercih ederler. Bu perde de tül olmaz ve özellikle yemekler yapılırken, kızartma vb. gibi şeylerde yağ kokusu mutfağa sinmez. Evin başka bölümlerinde ise; salon, yatak odası ve daha pek çok bölümler gibi yerlerde bile rahatça bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Özellikleri ve Sağladığı Etkiler

    Stor perde ile yapılan kumaşlarda ise ham kumaş yoktur. Sert ve kırılgan bir şekil almasını önler ve bu yüzden de özel apreyle yapılan fırınlı makineler sayesinde de apre sıvılaşır ve kumaş sert bir hal alır. Kumaş sertleştikten sonra ise bu perde tamamlanır. Bu işlem yapılmalıdır çünkü stor bir kumaşı rulo ile sarıldığı zaman, sağa-sola kayılması önlenir bu sayede. Kumaş bu sayede kırılmayacak ve tiftiklenme gibi pek çok sorunun da çözülmesine neden olacaktır. Stor perde kumaşları polyester ve şantuk kumaştan yapılır. Bu gibi perdelerin etkileriyle beraber ister tavana ister duvara ya da herhangi dilediğiniz başka bir yerlere montajı yaptırabilirsiniz. Fakat montaj yaptıracağınız zemin düzgün bir biçimde olmalıdır. Diğer perde çeşitlerine göre evinizin içine ayrı bir güzellik katar ve misafirler evinizi daha farklı bir şekilde görecektir.

    Faydaları ve Avantajları

    Bu perdenin pek çok faydası ve diğer perdelere göre oldukça avantajlı yanları vardır. Çünkü takılması ve temizliği oldukça kolaydır. Bu perdeler hemen temizlenir. Bu yüzden bu gibi türden perdenin faydaları insanlara kolaylık sağlar. Bu perdeleri çıkarmak ya da takmak oldukça kolay ve basit bir işlemdir. Fazla kir yapmaz ve mobilyalar bu perde sayesinde güneşin evin içerisine verdiği ışınlardan korur. Her renk türünden modelleri bulabilirsiniz ve desenlerini de seçebilirsiniz. Bu perdenin kullanılması ve de kullanırken sağlanan mekanizmalar kesinlikle basittir. Perdenin zinciri sayesinde istediğiniz şekilde çekebilirsiniz, açabilirsiniz veya da isterseniz de kapabilirsiniz. Kullanım ömrüne bakıldığında ise süresi uzundur ve yaklaşık 2-3 yıl gibi herhangi bir sorun yaşamazsınız.