Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perde Yıkandıktan Sonra Nasıl Asılır

    Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez unsurları olan perdeler, güzel görünümlerinin uzun süre korunabilmesi adına belirli periyotlarda temizlik işlemlerine tabi tutulmalıdır. Perdeler ev dekorasyonunun vazgeçilmezi olmakla birlikte, toz tutması sebebiyle zamanla solunum yolu hastalıklarına yol açabilmektedir. Bu sebeple ev hijyeninin sağlanması adına perdelerin cinsine uygun temizleme yöntemleri kullanılarak temizlik yapılmalıdır.

    Eğer perdenizi kendiniz yıkamayı düşünmüyorsanız, özellikle perde temizliği işinde tecrübeli kuru temizlemecileri ilk sıraya koymalısınız. Stor perdelerin mekanizmalı olmaları sebebiyle evde bulunan çamaşır makineleri ile yıkanması mümkün değildir. Ancak kendi evinizde yıkama yapmak istemeniz durumunda, stor perdelerinizi halı yıkama usullerine uygun bir şekilde yıkamanız mümkündür. Evde stor perde yıkama işlemleri öncesinde perdenizi mekanizmasından çıkarmalı, perdenizi sert bir zemine yayarak ve yumuşak bir fırça ile sert darbelerden kaçarak temizlemelisiniz.

     

    stor perde nasıl takılır

     

    Stor perdelerin yıkanmasında kimyasal ürünler ve deterjan kullanımından kaçınmak, mümkünse yıkama işlemlerinde sabun kullanmayı tercih etmelisiniz. Sabun bu tür temizliklere oldukça etkili bir temizleyici olup, perdenizin üzerinde biriken tüm toz ve kirleri anında ortadan kaldıracaktır. Sabun kullanmayı tercih etmeyen ev hanımları için, piyasada satılan ve özellikle perde temizlikleri için kullanılan deterjanların temine dilmesi gerekir.

    Stor perdenizi çıkarmadan önce sarmalı ve sağ-sol kilitlerini açarak rulosundan çıkarmalısınız. Sonrasında düze ve sert bir yüzeye sererek ılık su ile yıkama yapmalı, durularken soğuk su kullanmalısınız. Yıkama işlemini perdenin her iki yüzüne de aynı şekilde uygulamalı, temiz bir sünger yardımıyla durulama işlemlerini tamamlamalısınız. Yıkama işlemi sona erdikten sonra, açarak temizliğe hazırladığınız stor perdenizi havadar bir alana sermek suretiyle kurumaya bırakmalısınız.

    Perdeniz kuruduktan sonra, stor perdenizi yeniden rulo haline getirmeli ve yerine dikkatli bir şekilde asmalısınız. Asma sırasında perdeye zarar vermemek ve deforme olmaması adına oldukça yumuşak hareketlerle asma işini gerçekleştirmelisiniz. Stor perdelerinizin temizliğini 6 ayda bir olacak şekilde periyodik bir şekilde temizlemeli, perdelerin mekanizmalarını açmak konusunda sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız, perdenizi sökmeden temizlemeli veya perde konusunda uzman bir firmadan yıkama konusunda destek almalısınız.