Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Stor Perdenin Özellikleri Ve Kullanım Alanları

    Stor Perdenin Özellikleri Ve Kullanım Alanları

    Günümüzde birçok insan evinin modern ve kullanışlı görünmesini istemektedir. Perde ise bir evin en çok havasını değiştiren mobilyası veya aksesuarıdır. Bunu sağlamak için de stor perde oldukça tercih edilen ve ilk akla gelen şeydir. Normal tül perdeden farklı olarak yukarıya doğru açılıp kapanabilen bir mekanizmaya sahiptir. Bir diğer farkı ise birçok kumaş çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitler; pamuk, keten, şantuk ve polyesterdir. Bu perdenin kullanım alanlarını, özelliklerini ve avantajlarını alt başlıklar halinde açıklayacak olursak:

    Kullanım Alanları :

    Stor perde çeşitleri görünüm bakımından en çok mutfağa yakışan perde türüdür. Daha pratik ve kullanışlı olduğu için insanlar genelde mutfakta tercih ederler. Çünkü tül olmadığı için yemek ve yağ kokularını içine hapsetmez. Ayrıca yatak odası, salon ve evin diğer alanlarında rahatlıkla kullanılabilir. Fakat mobilyaların modernliğine göre değişiklik gösterebilir.

    Özellikleri ve Avantajları :

    Temizliği diğer perde türlerine göre oldukça kolaydır. Özellikle polyester ve şantuk kumaştan yapılan perdeler en kolay temizlenen perdelerdir. Yalnızca üzerinden silerek tertemiz bir perdeye sahip olabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz zaman da çıkarıp yıkayabilirsiniz. Yalnızca pamuktan yapılmış perdeler yıkanmaz, onlar çok toz bulunmayan bölgelerde kullanılmalıdır. Zaten bu perdeler çok zor kirlenen perde türleridir.

    Bazı perde türlerinin güneşi kesme gibi bir özelliği vardır. Bu yüzden dilediğiniz zaman tamamen kapatıp panjur olarak kullanabilirsiniz. Güneş geçiren perde türleri de ayrıca mobilyaların güneşten zarar görmemesi için oldukça ideal bir perde türüdür, çünkü güneş ışınlarını izole eder.

    Her ev düzeni ve rengi için modelleri mevcuttur. İstediğiniz deseni ve kumaş türünü seçip kendi evinize göre yaptırtma imkanına sahipsiniz.

    Kullanımı pratiktir. Oldukça basit bir mekanizması vardır. Yanındaki zinciri çekerek istediğiniz dereceye kadar açıp kapatabilirsiniz.

    Kullanım ömrü uzundur, kalitesine göre en az 2 yıl hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

    Evinize eski perdenizden sonra bambaşka ve modern bir hava katar.

    Fiyat olarak ise diğer perdelere nazaran tüketiciye oldukça uygun imkanlar sunmaktadır. Sonuç olarak uygun fiyata evinizi şık bir görünüme ulaştırmanın yolu stor perdelerdir.