Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Tül Perde İle Zebra Perdeler Arasındaki Farklar Nelerdir

    Tül Perde İle Zebra Perdeler Arasındaki Farklar Nelerdir

    Yeni nesil perde modelleri arasında olan zebra perde modelleri ile tül perdeler arasında birçok fark vardır. İlk olarak kumaş yapılarına bakılacak olunur ise, kumaş yapıları birbirlerinden çok farklıdır. Stor perde modellerinde kullanılan kumaşlar, tül perdelere göre çok daha sert yapıya sahiptirler. Bunun dışında ise, düzenek ile kullanımı yapılmaktadır.

    Temizlik açısından da çok daha pratiktir. Ütü yapma sorununu da ortadan kaldırmıştır. Bunlar dışında ise, herkesin şikayeti olan takma işlemi stor modellerinde çok kolaydır. Korniş ile kullanılmadığı için düzeneğe takılması çok kolay olmaktadır. Duvardan duvara kullanılmadığı için de pencere kenarlarında kalan duvar payları da değerlendirilebilir. Bu da evler de daha ferah bir ortam oluşturacaktır. Dekoratif olması da ev ve iş yeri dekorasyonlarına katkıda bulunmaktadır.

    Yeni Tasarım Perde Modelleri Nasıl Temizlenmelidir?

    Yeni tasarım olan zebra perde modelleri, çamaşır makinasında yıkamak için uygun değildir. Islatılmadan, silinerek temizlenmesi gerekmektedir. İlk olarak çıkarılır iken, dikkat edilmesi gerekir. Rulo halinde sarılarak çıkarılmalıdır. Takılır iken de aynı şekilde takılmalıdır. Bu perde kumaşlarının katlanmasına engel olacaktır. Katlanır ise izler oluşur ve bu izler kalıcı olacaktır. Bu neden ile takma çıkarma işlemlerinde dikkatli olunmalıdır.

    Bu işlemin ardında temiz ve geniş bir zemine, perdenin tamamı serilmelidir. İlk olarak toz alma işlemi yapılmalıdır. Toz almak için kuru bir bez tercih edilebilir. Sonrasında ise nemli bez ile silinerek temizlenmelidir. Kesinlik ile ıslatılmamalıdır. Islanır ise kumaş sert yapısını yitirecektir. Temizlik ürünleri kullanılacak ise, kimyasal içeriği olan ürünler kullanılmamalıdır. Bütün bu işlemler dakikalar içinde bitecektir. Temizlenen perdeler, bekletilmeden tekrar takılmalıdır.

    Yeni Nesil Perde Kumaşları Nasıl Tercih Edilmelidir?

    Zebra perde modellerin de kumaş yapısı çok önemlidir. Kumaş yapıları kaliteli olmaz ise kısa süre içinde perdeler yıpranmış ve eskimiş bir görüntü kazanacaktır. Bu neden ile kaliteli kumaş yapısına sahip olan modeller tercih edilmelidir. Sürekli düzenek ile kullanılması ve silinerek temizlenmesi aşınma ve yıpranmalara destek sağladığı için kaliteli kumaşa sahip olmaz ise birkaç ay içinde eski bir görüntüye sahip olacaktır. Kaliteli kumaş yapısına sahip olan perdelerin, temizliğine de dikkat edilir ise, uzun yıllar ilk gün ki gibi yeni görünecektir.