Haberler
@ARMONİPERDE INSTAGRAM

    Tül Perde Nasıl Beyazlatılır ?

    tül perde beyazlatma

    Evlerimizin dekorasyonlarını taçlandırdığımız beyaz tül perde modellerimiz hep beyaz kalsın isteriz ama bu bembeyaz tül perde nasıl beyazlatılır bunu iyi bilmemiz gerekir. Çünkü evimizi bu denli ferah gösteren beyaz perdeler gri rengini almaya başladıkça bulunduğu ortama bir buhran katacaktır. Evlerde bulunan birçok perde de her zaman olduğu gibi zamanla ilk günkü beyazlığını kaybederek grileşmeye ve sararmaya başlayacak ve kullanıcılar için istenilen beyazlığı kaybedecektir.

    Perdeler için dışarının kiri veya tozu başta olmak üzere onların rengini grileştiren veya sarartan birden fazla etken varken onlarla başa çıkmak sizce mümkün müdür? Buna mümkün cevabını verebilmek oldukça basittir fakat bunun için nasıl bir uygulama gereklidir ilk olarak bunu bilmemiz gereklidir.

    Tül Perde Beyazlatma

    Tül perde beyazlatması için ilk akla gelen teknik tabi ki de makinede deterjan ile birlikte yıkamaktır. Fakat çok fazla deterjan kullanmadan da bu işlemi gerçekleştirebilmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz?

    • Perdelerinizi yıkarken çok az bir deterjanın yanı sıra perdelerinizin arasında 2-3 adet küp şeker ya da yıkama gözüne 1 kaşık toz şeker ve az miktarda karbonat ekleyerek perdelerinizde bulunan leke ve gri renkten kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Perdeleriniz ilk günkü beyazlığına kavuşacağı gibi evinizin kasveti de ortadan kalkacak ve ferah bir görünüm yakalamış olacaksınız.
    • Tül perdelerinizi beyazlatmak için şeker veya karbonat dışındaki bir diğer teknik ise onları bulaşık makinesi tableti ile yıkamaktır. Bunu yapmak için öncelikli olarak makinenizi her zamanki tül perde yıkama derecesine ayarlamanız gerekmektedir. Bunun ardından perdeleriniz ile birlikte bulaşık makinesi tabletini perdelerin arasına atarak perdelerinizi gönül rahatlığı ile yıkayabilir ve harika bir sonuç yakalayabilirsiniz.
    • Şeker, karbonat ve tablet temizliğine ek olarak perdelerinizi sirke ile yıkayarak da beyazlatabilirsiniz. Şunu söylemek gerekir ki sirke en doğal temizlik yöntemlerinden biri olmakla birlikte lekelere karşı etkili dezenfektan özelliğine de sahiptir. Perdelerinizi yıkarken deterjan gözüne bir miktar sirke koyarak, perdelerinizi harika beyazlıklarına kavuşturabilirsiniz.

    Tül Perde Kaç Derecede Yıkanır?

    Tül perdelerimizi beyazlatmak için o kadar çok çaba sarf etmenin ilk ve temel yolu tabi ki de onları makinede yıkamaktır. Peki bu tül perde kaç derecede yıkanır ? Bu konuya açıklık getirilmek gerekirse tül perdeler daha temiz olması ve tozların giderilmesi için 30 derecelik kısa bir programda ön yıkma yapılarak yıkanmaktadır. Derecesi çok yüksek bir programda yıkadığınız da sıcak su tül perdelerin fazlaca kırışmasına ve çabuk yıpranmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden narin yıkma olarak adlandırdığımız 30 derecelik program perdeler için ideal bir programdır.